Altındağ’a 3 Yeni Park Daha

Altındağ’ı yemyeşil bir hale getirmeyi amaçlayan Altındağ Belediyesi, 3 yeni park yatırımını daha tamamladı.

Altındağ’a 3 Yeni Park Daha
Ulubey Parkı, Gülpınar Korusu ve Hacı Bayram Veli Parkı şimdiden mahalle sakinlerinin uğrak yeri oldu. Altındağ Belediyesi, böylece yeni parkların sayısını 30’a çıkardı.
Yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Ulubey Parkı, bölgedeki gecekonduların yıkılmasıyla 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Ulubey Parkı, spor yapmak için de elverişli. Vatandaşlar, parkta bulunan 2 açık hava fitness bölümü ve koşu yolunda sportif faaliyetlerini yerine getiriyor. Altındağ Belediyesi Çevre Müdürlüğü, Ulubey Parkı’na gelen vatandaşların rahat bir nefes alacağı ve rengârenk çiçekler arasında huzurlu saatler geçirecekleri bir ortam oluşturdu. Gözlerden kaçmayan bir başka unsur ise Ulubey Parkı’ndaki gül bahçesi.

Ailecek keyifli vakit geçirmek isteyen Altındağlılar, parka büyük ilgi gösteriyor. Çocukların rahatça oyun oynadığı Ulubey Parkı’nda bisiklet süren, paten kayan ve kaykaya binen çocukları da görmek mümkün.

GÜLPINAR KORUSU
10bin m2 büyüklüğündeki Gülpınar Korusu’na 500 civarında ağaç dikildi. Sedir, batı ladini, mavi ladin, çınar, leylandi gibi yetişmiş büyük ağaçların bulunduğu Gülpınar Korusu, adeta Gülpınar mahallesine nefes oldu.

HACI BAYRAM VELİ PARKI
Yaklaşık 10 bin m2 büyüklüğündeki Hacı Bayram Veli Parkı, Solfasol bölgesinde Hacı Bayram Veli Caddesi üzerinde Hacı Bayram Veli’nin doğduğu eve yakın bir alanda bulunuyor. 20 adet gecekondu yıkılarak yapılan Hacı Bayram Veli Parkı, çocuk oyun grupları, amfi tiyatro, tüm parkı çevreleyen 3 metre genişliğindeki yürüyüş ve koşu yolu, 2 ayrı fitness grubu, kamelyaları, çiçek ve ağaçlarıyla da dikkat çekiyor.

8 YILDA 30 PARK
Bu parkla birlikte 8 yılda 30 büyük parkı Altındağ’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kentlerin yeşil alanlarıyla değer kazandığını ifade etti.

“Neredeyse her yıl ortalama 3 veya 4 park yapmışız, bu parklardan bazıları 400 dönüm büyüklüğünde. Köy park ve mesire alanı gibi.” diyen Başkan Tiryaki, parkların yanı sıra belediyeye ait tüm tesislerde de yeşil alan düzenlemelerine önem verdiklerinin altını çizdi. Altındağ’a son 8 yılda 1 milyon m2’den fazla yeşil alan kazandırdıkları bilgisini veren Başkan Tiryaki, yeşil alan projelerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti

Kaynak: İHA