'Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi'

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Umarım engellisiyle engelsiziyle bütün insanımızı mutlu bir şekilde yaşatmanın bir yolunu buluruz" dedi.


Bektaş, Kastamonu Üniversitesi'nin Bağcılar Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğü "Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi" konulu panelde yaptığı konuşmada, 2 yıldır engelsiz bir şehir oluşturmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Camilerden okullara, bankalardan resmi kurumlara kadar her yerin engelliler için ulaşılabilir hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

"Epeyce mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Ama Engelliler Sarayı hayallerimiz de yer bulmuş değil. Kastamonu bir deniz şehri. Sahil boyunca uzanan 6 ilçemiz var. Çoğu kimse ilimizde denizin olduğunu bilmiyor. Üniversitemiz bu konuya biraz vurgu yapmaya başladı.

Kastamonu'nun bir sahil şehri olduğunu, bunların da değerlendirilmesi gerektiğini ve yararlanmamız gerektiğini önce kendi beynimize sonra bütün insanlığın beynine bir şekilde yazmış oluruz. Bu açıdan da bu proje önemli. Umarım engellisiyle engelsiziyle bütün insanımızı mutlu bir şekilde yaşatmanın bir yolunu buluruz."

Panele, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA