Araba Pazarı Kuzeykent’e Taşınıyor

Kastamonu Belediye Encümeninin aldığı kararla, Cumartesi günleri Taşköprü Yolu üzerinde MAS Plaza alanında kurulan açık oto alım satım pazarı, Kuzeykent Kapalı Pazaryeri yanındaki boş alana taşınıyor.

Araba Pazarı Kuzeykent’e Taşınıyor

Taşköprü Yolu üzerinde MAS Plaza adlı oto galericiler sitesinde kurulan açık oto pazarı alanının, getirilen araçların fazla olması nedeniyle yetersiz kalması ve araçların ana cadde üzerine park yaparak trafiği olumsuz etkilemesi üzerine, gelen şikayetleri değerlendiren Kastamonu Belediye Başkanlığı, oto pazarının başka bir alana taşınmasına karar verdi. Konu ile ilgili olarak Belediye Encümenince yapılan değerlendirme sonucunda oto pazarının Kuzeykent Mahallesindeki kapalı pazaryeri yanında bulunan geniş alan üzerinde daha iyi hizmet verebileceği yönünde karar alındı.

26 Ekim 2013 Cumartesi günü uygulamaya geçirilecek karar doğrultusunda oto alım satımı yapmak isteyen araç sahipleri, araçlarını Kuzeykent Kapalı Pazaryeri yanında her Cumartesi günü kurulacak olan açık oto pazarına getirecekler. MAS Plaza’da oto alım satımı yapan galeriler ise yine aynı işyerlerinde araç alım satımlarını yapmaya devam edecekler. Kastamonu Belediyesinden yapılan açıklamada, MAS Plaza’da kurulan araba pazarı alanının yetersiz kalması ve pazara getirilen araçların caddeye taşarak trafiği olumsuz etkilemesi nedeniyle böyle bir karar alındığı bildirildi.

Kaynak: İHA