Bayraklı'da Engellilerin Yüzü Güldü

Bayraklı Belediyesi engelli merkezi, kapak kampanyası kapsamında toplanan bağışlardan alınan 30 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim eti.

Bayraklı'da Engellilerin Yüzü Güldü
Bayramda yüzleri gülen vatandaşlar kapak toplayan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.
Bayraklı Belediyesi tarafından ilçede başlatılan plastik şişe kapağı toplama kampanyası olumlu sonuç verdi. Yıl içindeki 30'uncu tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahipleriyle buluşturan engelli merkezi ekipleri vatandaşların yüzünü güldürdü.

2013 yılı başında başlatılan ve semt merkezleri, muhtarlıklar ile engelli merkezlerine konulan kutular aracılığıyla duyarlı vatandaşlardan toplanan plastik kapaklar geri dönüşüm firmalarıyla yapılan anlaşma gereği engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik malzeme temini olarak geri dönüyor. Toplanan 250 kilogram kapak ile 1 tekerlekli sandalye alınabiliyor. Yapılan anlaşma gereği geri dönüşüm firmaları para yerine tekerlekli sandalyenin yanı sıra görme engeliler için baston, işitme engelliler için işitme cihazı gibi önemli ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor. Öte yandan Bayraklı Belediyesi iki engelli aracı ile engelli vatandaşların ulaşımlarına da destek oluyor. Kurslara katılan, eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yanı sıra hastanelere gitmek isteyen engelliler de bu araçlarla taşınıyor. Konuyla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, engellilere yapılan desteğin daha da artacağını, imkanlar ve ihtiyaçlar dahilinde her türlü yardımların süreceğini kaydetti.

Kaynak: İHA