Bayraklı Belediyesi'nden 30 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Bayraklı Belediyesi Engelli Merkezi, mavi kapak kampanyası kapsamında toplanan bağışlardan temin edilen 30 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim eti.


Belediyeden yapılan açıklamada, engelli merkezinin ilçede başlatılan plastik şişe kapağı toplama kampanyası kapsamında yıl içindeki 30'uncu tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, semt merkezleri, muhtarlıklar ile engelli merkezlerine konulan kutular aracılığıyla duyarlı vatandaşlardan toplanan plastik kapaklar geri dönüşüm firmalarıyla yapılan anlaşma gereği engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik malzeme temini olarak geri döndüğü belirtildi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, açıklamada, engllilere yapılan desteğin daha da artacağı, imkanlar ve ihtiyaçlar dahilinde her türlü yardımların süreceği bilgisini verdi.

Geri dönüşüm firmaları ile yapılan anlaşma gereği, toplanan 250 kilogram plastik şişe kapağı ile 1 tekerlekli sandalye alınabiliyor, bunun yanı sıra görme engeliler için baston, işitme engelliler için işitme cihazı gibi önemli ihtiyaçların karşılanması sağlanıyor.

Kaynak: AA