Trabzon Valisi Öz, Akçaabat ve Düzköy'de İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Akçaabat ve Düzköy ilçelerinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Düzköy'de Kayabaşı Yayla Tesisleri'ni gezdikten sonra Haçkalı Hoca Baba Türbesi'ni ziyaret eden Vali Öz, çevre düzenlemesi yapılan bölgede yapılaşmaya meydan verilmeden doğallığın korunması gerektiğini söyledi.

Yol ve diğer altyapı çalışmalarında bölgeye gerekli desteğin verileceğini belirten Öz, daha sonra Düzköy Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Kaymakamlık ziyaretinde konuşan Öz, ilçenin yayla ve turizm altyapısıyla güçlü olduğunu belirterek, "Ziyaretimizde ilçemizde yürütülen eğitim, sağlık, karayolları alanlarındaki yatırımları yerinde görme fırsatı bulduk. Devletimizin, kamu kurumlarımızın ve yerel yönetimlerimizin yapmış olduğu hizmetleri değerlendirdik. Bu ilçemizle ilgili çok önemli yatırımlarımız var. Bu yatırımları gerçekleştirmek için el birliği ile çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra Akçaabat Kaymakamlığı'na geçerek Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Öz, "Akçaabat ilçesi giderek Trabzon'la daha fazla ölçekte entegre olmuş bir ilçemizdir. Eğitimde, ticarette, diğer altyapı yatırımlarında karayolu ve sahil yolu ile beraber bu bağ daha da güçlenmiş durumdadır. Beldeleri ve altyapısıyla Trabzon'un ayrılmaz bir parçası olmuştur. Artık büyükşehirle beraber de var olan beldelerimizin ilçe belediyesiyle entegre edilerek büyükşehir belediyesi çatısı altında birleşmesiyle imar, altyapı ve diğer alanlarda daha uyumlu birlikte bir çalışma bekliyor ve ümit ediyoruz" diye konuştu.

Bölgede kamu yatırımlarının geliştiğine işaret eden Öz, şöyle devam etti:

"Var olan üniversite kampüsü ile eğitim, sağlık, spor ve diğer alanlardaki yatırımlarımızın yanında yeni Kanuni Bulvarı geçişi ve Akçaabat Çevre Yolu yatırımıyla beraber geniş bir yatırım profilimiz var. Kamu ve yerel yönetimlerimizin yapmış olduğu yatırımlar da aksatılmadan devam edecektir. Akçaabat, kamu hizmetleri bakımından yoğun hizmet veren en büyük ilçemizdir. Ancak görülüyor ki hizmet binaları yetersiz. Özellikle eğitim yatırımlarının daha çok yapılması gereken bir ilçemiz fakat arazi sıkıntısı çekiyoruz. Bütün bunları göz önünde bulundurarak ve büyükşehir uygulamasıyla ortaya çıkacak imkanları da değerlendirerek, Akçaabat ilçemizi geniş bir platformda masaya yatırıp sorunları aşmaya çalışacağız ve güzel çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz."

Kaynak: AA