Afganistan'daki 3 Kliniğe Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği

Afganistan’ın Kabil vilayetine bağlı Karabağ ilçesinde bulunan İstergıç BHC Kliniği, Kale-i Musa BHC Kliniği ve Bağ-ı Alam BHC Kliniği’nde kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen tıbbi ekipman ve malzemeler yetkililere teslim edildi.

Afganistan'daki 3 Kliniğe Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği
TİKA tarafından Afganistan’da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Afganistan’ın Kabil vilayeti Karabağ ilçesinde bulunan İstergıç BHC Kliniği, Kale-i Musa BHC Kliniği ve Bağ-ı Alam BHC Kliniği’ne TİKA tarafından malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. Kabil’in kuzeyinde yer alan ve Kabil’den 44 kilometre uzaklıkta olan Karabağ İlçesi toplam 175 bin nüfusa sahip. İlçede 68 İlçe Yerel Kalkınma Şurası, 6 adet klinik, bir adet 20 yataklı hastane ve bir adet veteriner kliniği bulunuyor.

Afganistan’da sağlık sektörünün geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik çalışmalarına devam eden TİKA tarafından İstergıç BHC Kliniği, Kale-i Musa BHC Kliniği ve Bağ-ı Alam BHC Kliniği’nde kullanılmak üzere temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA yetkilileri, Kabil Valiliği Ekonomi Başkanı Lal Muhammed Velizade ile Sağlık Başkanı Dr. Yama Noori, Karabağ İstergıç, Kale-i Musa ve Bağ-ı Alam BHC Kliniklerinin yetkilileri, Kabil Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Aşkın Gençaslan ve köy muhtarları katıldı.

TİKA tarafından Afganistan’da 2005-2013 yılları arasında Sağlık Altyapılarının Geliştirilmesi Projeleri kapsamında bir adet 30 yataklı hastane, 22 Klinik, 3 Hastane Tadilatı, bir Ebe Eğitim Merkezinin İnşası, bir adet Poliklinik Yapımı, 5 Kliniğe 5 adet Lojman Yapımı, 14 ambulans hibe edildi. Aynı zamanda Afganistan’da, 6 adet hastanenin işletimi TİKA tarafından sağlanmakta olup, 2005 yılından günümüze yaklaşık 5 milyon hastaya tedavi hizmeti sunuldu

Kaynak: İHA