Torbalı’da İş Kurmak İsteyenlere Müjde

Kendi işini kurmak isteyen yaratıcı girişimcilere yönelik KOSGEB, Torbalı İŞKUR ve Torbalı Ticaret Odası işbirliği ile ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ düzenlenecek.

Torbalı’da İş Kurmak İsteyenlere Müjde
20 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan girişimcilik eğitimi, toplamda 25 öğrenciye verilecek. Girişimcilik programına kayıtlar dün başladı.

Programa kayıt olmak isteyenler İŞKUR’a başvuracak. Girişimcilik programına katılacakların, eğitim durumları, mesleki deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi kriterlere bakılarak belirlenecek. Başvuru sırasında uygulanacak girişimcilik testinden 70 ve üzeri puan alan kişiler 14 Kasım Perşembe günü Torbalı Ticaret Odası Konferans Salonu'nda 10:00-16:30 saatleri arasında yapılacak olan mülakatlara katılacak.
İŞYERİ AÇMA SERTİFİKASI ALACAKLAR
Mülakatı kazanıp eğitime başlayacak olan 25 kişiye, eğitim alacakları her gün için 20 TL verilecek. Yeni girişimci desteğine hak kazanan girişimciler, 30 bin lira hibe, 70 bin lira sabit yatırım desteğinden faydalanabilecek. Ayrıca alacakları sertifikalarla kendi işlerini kurma imkanı bulacak. Girişimcilik eğitimlerinde katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine dair atölye çalışmaları düzenlenecek. Programa İŞKUR’a kayıtlı, en az lise mezunu 18 yaş üzeri kişiler alınıyor.
Kaynak: İHA