Borçka Kaymakamı Öztürk, Vatandaşlarla Bayramlaştı

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, vatandaşlarla bayramlaştı.


Artvin'in Borçka ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla Borçka İlçe Emniyet Amirliği lokalinde bayramlaşma töreni yapıldı. Törene, Kaymakam Şakir Öner Öztürk'ün yanı sıra Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Şen, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askeri erkan, kamu kurum ve özel kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Öztürk burada yaptığı konuşmada, bürokrasi, "Ülkemizin dört bir yanındaki insanlarımızın birbirlerini sevgiyle ve sevinçle kucakladığı, sevgi ve dostluk bağlarının güçlendiği bir bayrama daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bayramların önemine işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Dini bayramlarımız, ortak değerlerimiz çerçevesinde insanlarımızı birbirine yakınlaştıran, milletimizin birlikte yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği özel günlerdir. Kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, kaynaşma ve birlik olma duygusunun perçinlendiği bu günler milletimizin geleneğinde müstesna bir yere sahiptir. Bu nedenle, birey ve toplum yaşamında çok önemli bir yeri bulunan bayramlar, çocuklarımıza tüm gerekleriyle, anlamına uygun biçimde yaşatılmalı, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlenmesi amacıyla en iyi biçimde değerlendirilmelidir"

Öztürk, bayramda yaşlıların da unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Bu bayramda nasıl ki yaşlılarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi ve bayrama buruk giren aziz şehitlerimizin ailelerini de unutmayacak, onların yanında olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Borçkalı hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Öztürk daha sonra törene katılanlar ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Kaynak: AA