Kaçak Avcılar Yakayı Ele Verdi

Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik, Özkent ve Bahçesaray köylerinde yasadışı yollarla tavşan ve bıldırcın avlayan kişiler suçüstü yakalandı.

Kaçak Avcılar Yakayı Ele Verdi
Kaçak avlananların, işledikleri suç nedeniyle el konulan pick-up, motorsiklet ve tüfeklerinin mülkiyeti kamuya geçti.
Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Konya’ya bağlı Sarayönü İlçesi, Özkent Köyü sınırlarlı içinde kaçak avlanan iki kişinin suçüstü yakalandığı ifade edilerek, “Jandarma ekipleriyle ortaklaşa düzenlenen operasyonda pick-up araçla gece far avı yaptığı belirlenen iki kişi gözaltına alınmıştır. Operasyonda aracın yanı sıra bir adet otomatik tüfe, bir adet projektör, bir adet kütüklük ve 27 adet fişeğe el konulmuştur. Kaçak olarak avlanan bir tavşan da ölü ele geçirilmişti” denildi.

“TEYPLE BILDIRCINLARI YANILTTI”
Açıklamada, aynı ilçeye bağlı Ladik Beldesi’nde de benzer bir durumla karşılaşıldığına işaret edilerek, “Ekiplerimiz tarafından koruma ve kontrol faaliyetleri yerine getirilirken. Ladik’te motosiklet ile gece far avı yaptığı tespit edilen bir kişi suçüstü yakalanmıştır. Kaçak avlanmada kullanılan motosikletin yanı sıra tüfeğe el konulurken, bir tavşan ölüsü ele geçirilmiştir. Sarayönü’ye bağlı Bahçesaray Köyü sınırlarında ise yasak olduğu halde, bıldırcın avlamak üzere, hayvanları yanıltma amaçlı elektronik ses çıkaran 1 adet teyp ele geçirilmiştir. Ele geçirilen tüm araç ve malzemeler 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince, mülkiyeti kamuya geçirilmiş ve gerekli cezai işlemler uygulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA