Başbakan Erdoğan’dan BDP’ye uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “BDP’nin verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar ki böyle bir görüşmenin ipleri kopar” dedi.

Başbakan Erdoğan’dan BDP’ye uyarı
Başbakan Erdoğan, bayram namazını Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde kıldı.
Bayram namazını sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle :

'Bu Kurban Bayramı'na maalesef özellikle Suriye'de Mısır'da sıkıntılarla girdik ve insanların kimyasal silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bunlara karşı tüm insanlığın tüm ülkeleri ortak tavır alması gerekir. BM Güvenlik Konseyi istikametini kaybetmiş durumda, bir vurdumduymazlık yaşıyor. Tarih bunun hesabını soracak'

TÜRKİYE HOLLANDA MAÇI

Erdoğan bu akşamki milli maçla ilgili 'Skoru konuşmaya gerek yok, bana göre o yıldızları saymayı temenni edenlerin sorunudur. Bizim tek dileğimiz maçtan galip çıkmak. Yeter ki Play-Off'a kalalım. Son 3 maçtaki performans gayet güzel, dün Fatih Hoca'yla da görüştüm kendisinin şahsında tüm teknik kadroya ve futbolculara başarılar diledi. Dualarımızla onların yanında olacağız. Bu gece bütün Türkiye tek yürek olacak. Hollanda zor bi takım, ama futbolun zoru kolayı yoktur. Burası Türkiye, sağı solu belli olmaz' dedi.

'İSTİFAYI BEKLEMEZDİM'

Deniz Kuvvetleri'ndeki istifayla ilgili 'Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi, dürüst, vatanını milletini seven bir genaralin böyle bir süreç içersinde istifa etmesinin gerekçesini bilmiyorum, nasıl böyle bir şey yaparlar anlamıyorum da.'

BDP'YE UYARI
“BDP ile İmralı arasında makas açılıyor mu?” sorusuna şöyle karşılık verdi: “BDP'nin İmralı'yla arasının açılıp açılmamasından çok, BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar ki böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Bunu çok açık net söylemek zorundayım. Çünkü sınırını aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz ‘evet' diyemeyiz.”
Kaynak: İHA