Altındağ Belediyesi Kurban Merkezi’ne Yoğun İlgi

Altındağ Belediyesi tarafından yeni açılan Kurban Satış ve Kesim Merkezi, bayramın ilk gününde doldu taştı.

Altındağ Belediyesi Kurban Merkezi’ne Yoğun İlgi
Kurbanlıklar, bir önceki geceden vatandaşın aldığı sıra numarasına göre yan yana dizildi. Kurbanların hem bağlandıkları beton taşlarda hem de üstlerinde yazılı olan sıra numaraları dikkat çekti.
Sabahın erken saatlerinde kurbanını modern kesimhanede kestirmek için Altındağ Belediyesi Kurban Merkezi’ne gelen vatandaşlar, isminin anons edilmesini çay kahve içerek bekledi. İsimler, sabah saat 08.00 itibari ile daha önce aldıkları sıra numarasına göre anons edilmeye başlandı. İsmi anons edilen kişi, kurbanın başında vekaletini verdi ve kesim işlemi başladı.

Vatandaşlar, kurbanının başında tüm kesilme aşamasını da yakından takip etti. Yaklaşık 10-15 dakika süren kesilme aşamasının sonunda vatandaşlar, Altındağ Belediyesi tarafından verilen poşetler ve el arabalarıyla kurbanlarını araçlarına kadar taşıdılar.

Fransa’dan geldiğini belirten Yüksel Ceylan, Avrupa’daki aynı şartların burada da bulunduğunu, hatta mekan olarak burasının daha güzel olduğunu söyledi.

İsmi anons edildikten sonra kurbanını 15 dakika içinde teslim aldığını aktaran Ceylan, Altındağ Belediyesi’ni tebrik etti.

Yenimahalle’den gelen Bülent Cengiz de, ilk sıralarda olduğunu ve kesiminin 10 dakika içinde bittiğini aktardı. Ankara için büyük bir ihtiyacın giderildiğini söyleyen Cengiz, Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti.

13. sırada yer alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, isminin anons edilmesini bekledi ve ardından vekaletini verdi. Bu yıl ilk kez kullanıma açılan yeni tesisin Ankara’ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Tiryaki, her yıl kendi köyünde kestiği kurbanı bu yıl bu alanda kestirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Beklerken vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Tiryaki, herkesin bayramını kutladı

Kaynak: İHA