Gülerce'den CHP'ye yaylım ateşi

Gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, CHP’nin dini konularda tezatlar içinde olduğunu belirterek “Bu CHP’den adam olmaz” dedi.

Gülerce'den CHP'ye yaylım ateşi
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestisi ile ilgili yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu. İptal başvurusu hakkında konuşan Tanal başvurusunun kişisel olduğunu ve parti adına yapmadığını söyledi. İşte bu gelişmeler hakkında CHP 'lileri çok kızdıracak bir açıklama ise gazeteci yazar Hüseyin Gülerce 'den geldi.

'CHP 'DEN ADAM OLMAZ”
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında konuşan Gülerce, “CHP 'liler alınmasın ama dini konular için söylüyorum: Bu CHP 'den adam olmaz” dedi. Tanal 'ın iptal başvurusuna değinen Gülerce, “Bu ne uyanıklık böyle? Parti genel başkanı olarak bir şey demiyorsun. Partinin karar organları olarak bir şey demiyorsunuz. Fakat el altından bir milletvekiliniz iptal için Danıştay 'a başvuruyor. Şu dakikadan sonra Kılıçdaroğlu 'nun bir açıklama yapması lazım. “Partimizin görüşü değil. Bu arkadaş ile ilgili disiplin işlemi yapacağız” demesi lazım.” şeklinde konuştu.

“BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU”
Dini konularda tezatlar içinde olan CHP 'nin güven kazamayacağını söyleyen Gülerce, CHP 'nin seçim döneminde çarşaflı partiliye rozet taktığını da hatırlatarak şu şekilde devam etti: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ben CHP 'nin tırnak içinde uyanıklılığına eleştiri getiriyorum. Net olun. Başörtüsü giyim özgürlüğüne giriyor. Oynamayın. CHP bu tavırlardan vazgeçsin. CHP askere bu kafayla giderse milleten tezkereyi zor alır. Bu kafayla gidersen seçimlere milletten oy alamazsın.