CHP'den kritik İzmir hamlesi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için sürpriz ismin Aytun Çıray olduğu kulislerde konuşulmaya başlandı.

CHP'den kritik İzmir hamlesi!
Uzun süredir medyada ve parti kulislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağının tartışıldığı Cumhuriyet Halk Partisi 'nde bu kez de İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağı tartışılmaya başlandı.

İzmir 'de yaşanan hareketlilikte Aytun Çıray 'ın İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'nun 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmeyerek merkeze alınacağı belirtilirken, Kocaoğlu 'nun partide üst düzey bir göreve getirileceği konuşuluyor. Kocaoğlu 'nun genel seçimlerde milletvekili olarak görev alacağı ifade edilirken, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ismi ön plana çıkan isim ise Aytun Çıray.

Aytun Çıray 'ın adının ön plana çıkmasındaki en büyük etkenlerden biri de, Çıray 'ın sağ ve demokrat görüşlü seçmenler tarafından yakın bulunması. Eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in de Aytun Çıray için destek olacağı belirtiliyor.

AKP 'DE DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi 'nde olduğu kadar AKP 'de de İzmir için büyük hareketlilik yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Binali Yıldırım 'ın adı konuşuluyor ancak Yıldırım 'ın aday olmak istemediği iddiaları da mevcut. Yıldırım 'ın aday olmaması halinde ise iki isim ağırlık kazanmış durumda. İki milletvekili Aydın Şengül ve İlknur Denizli İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday olması düşünülen isimler arasında yer alıyor