'Geçmişten Geleceğe Kadirli' Konulu Sempozyumu Yapılacak

Kadirli'de, 18-20 Ekim tarihleri arasında "Geçmişten Geleceğe Kadirli" konulu sempozyum yapılacağı bildirildi.


Sempozyum Koordinatörü ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Ülger, yazılı açıklamasında, sempozyumun Kadirli'nin yaşanmış tarihi değerlerinin gün ışığına çıkartılmasına, bu değerlerin ilmi yöntemlerle araştırılmasına ve yazıya geçirilmesine, günümüz ve gelecek arasında köprüler kurulmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Ülger, Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde yapılacak olan ve 3 gün sürecek sempozyuma akademisyen ve araştırmacıların katılacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"Eski çağlardan beri Çukurova'nın önemli yerleşim yerlerinden biri olan Kadirli'nin tarihinin ve kültürel değerlerinin çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Kadirli'nin bilim dünyası ile tanıştırılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu sempozyumu önemli bir toplantı olarak görüyoruz. Gerek bölgenin, gerekse ülkemizin değerli bilim adamları ve araştırmacıları, Kadirli ve yöresi ile ilgili birçok çalışma yapmış ve bu çalışmalar makale ya da kitap şeklinde yüce Türk Milleti'nin istifadesine sunulmuştur. Bununla birlikte yörenin tarihi, kültürel, ekonomik ve biyolojik değerlerinin ilgili bilim adamları tarafından bir bütünlük içinde tartışılması, mevcut maddi ve manevi değerlerin kayıt altına alınmasına yönelik toplantıların yapılması son derece önemli."

Kaynak: AA