Çandarlı Gelecek Vadediyor

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesine 1 milyon metreküp kapasiteli, yıllık 150 bin kişiye yetecek içme suyu göletinin yapımına başlandığını ifade eden Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Belediyemiz, Çandarlı’nın şuan ki gelişimini göz önüne alarak uzun vadeli projeler geliştiriyor.

Çandarlı Gelecek Vadediyor
Devlet Su İşleri işbirliğinde hayata geçirdiğimiz içme suyu göleti projesi de bunlardan biri. Gölet, beldemizin Değirmendere-Sivrice mevkiinde yapılıyor. Değirmendere yağış havzası ile Narlıdere yağış havzasına ait sular derive edilip, beldemizin kuzeyindeki Değirmendere üzerinde yer alan Gökbelen Tepe ve Büyüksivrice Tepe yükseltileri arasında depolanacaktır. Böyle bir proje ülkemizde ilk defa 100 bin nüfusun altında olan bir yerleşim yerine yapılıyor. Çandarlı, gerek turizm potansiyeli ile gerekse de inşası devam eden Kuzey Ege Çandarlı Konteynır Limanı ile geleceğin önemli ticaret ve turizm merkezi olmaya aday bir kent." dedi.

Çandarlı’nın yılın 6 ayında gayri resmi nüfusunun şu anda bile 12 binin altına düşmediğini sözlerine ekleyen Dağdelen "Yaz aylarında beldemizin nufusu 80 bini aşıyor. Kuzey Ege Çandarlı Konteynır Limanı faaliyete geçtiğinde ise nüfusumuzda inanılmaz bir artış gerçekleşecek. Biz, Çandarlı Belediyesi olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gelişmeler kapsamında da projeler üretiyoruz. İçmesuyu göleti projemiz de bu çalışmalarımızdan sadece birisi. İnşallah, Çandarlı’yı her yönden geleceğe hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA