Alaşehir Belediye Personeli Yemin Etti

Alaşehir Belediyesi'nde sözleşmeli statüsünden devlet memurluğu statüsüne geçen 21 memur yemin etti.

Alaşehir Belediye Personeli Yemin Etti

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın da katıldığı yemin töreni Belediye Albeltaş Toplantı Salonu'nda yapıldı. Törene Saygı Duruşu ile başlandı. İstiklal Marşı ile devam edildi. Törende konuşan belediye başkanı Gökhan Karaçoban, "Hükümetin çıkardığı yasa gereği sözleşmeli olarak çalışan personelin devlet memuru statüsüne alınması kapsamında kadroya geçmiş durumdasınız. Bu törene özellikle katılmak istedim. Çünkü bir paket adı altında ilkokullarda söylenen andımızın ortalıktan kaldırıldığı bir ortamda buradaki törene özellikle katılmak istedim.Özellikle 'bensiz bu töreni yapmayın' dedim. Zaten personel olarak çalışıyordunuz. Ancak 657'ye girdikten sonra devletin bir malı sayılıyorsunuz, ant içiyorsunuz. Devlete hizmetten kaçmayacağınıza dair yemin ediyorsunuz. Ben hekim oldum hipokrat yemini ettim. Ama bu ülkede çocuklarımız yetişirken ülkeme ve milletime sadakatten ayrılmayacağıma yemin ederken, ne gerek var, safsata, kışın soğuk oluyor, çocuklar üşüyor, deniliyor. Bu açıdan özellikle buna dikkat çekmek için bu törene katıldım. Sizler de devletinize milletinize bağlı kalarak, görev bilincinde olunuz" diyei konuştu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'ın bizzat takip ederek, teker teker yemin ettiği memurları törenden sonra başkan çalışanları tebrik etti. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yemini yanlış okuyan memurları uyararak doğru okumalarını sağladı.

Tören de sağır ve dilsiz personel Mustafa Akcan’a görevli personel Asuman Şimşek’in okuduğu yemin metnini tercüman Fehime Güngör tercüme ederek yemin ettirildi.
Kaynak: İHA