Zonguldak'ta Kitap Hediyesi

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde eğitim gören öğrenciler için kitap hediyesi gerçekleştirldi.

Zonguldak'ta Kitap Hediyesi
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde eğitim gören öğrenciler için kitap hediyesi gerçekleştirldi. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Azizi Erdoğan nezaretinde Devrek’i ziyaret eden ekip okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilere kitap ve eğitim materyali hediye etti.

Düzenlenen kitap ve eğitim materyali hediye dağıtım merasiminde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek,” Bu proje bizi gerçekten heyecanlandırdı ve bize güç kattı. Biz şunu biliyoruz ki toplum olarak az okuyan bir toplumuz ama biz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri fazla okudukları için bu projeyi buradan başlattık. Geçen yılda kitap ile Devrek’te bir proje daha başlatmıştık. Biz sizleri okuyan okuduğunu anlayan, anladığını anlayan, analiz yapan ve yurdumuzu dünyada temsil edebilen bilim adamları, yazarların Devrek’ten de çıkacağını biz ümit ediyor, bu projeye emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı ise, "Biz Bağcılar Belediyesi olarak kültürün bağı Bağcılar Bağcılardan Anadolu’ya “Gezgin Kitap” adı altında bir projemiz vardı Bu projenin dördüncü yılındayız Biz Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Yozgat, Sivas, Erzurum Kars ve daha sonra da Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon ve buğun Zonguldak’tan başlamak üzere Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çorum hemen hemen hedefimiz bir milyon tane kitabı okuyucuları ile buluşturmak. Geleci gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi gelecek sizlerin elinizde. Sayın Başbakanımızın dediği gibi hedefimiz 2023 Cumhuriyetimizin 100 Yılında ülkemizi hak ettiği yere getirmektir. Biz bu gün burada olmaktan dolayı mutluyuz Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağrıcı beyin, ilçe Kaymakamımız Erdal Çakır beyin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Yılmaz beyin selam ve sevgilerini getirdim. Yorgunluğumuzu giderecek tek şey bu kitap ve eğitim materyallerini çocuklarımıza ulaştırmaktır” dedi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise yaptığı konuşmada,” Özellikle İstanbul Bağcılar Belediye’sinden gelen dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu gezgin kitap kampanyasını burada da gerçekleştirdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Devrek kültürü zengin olan bir ilçedir. Okuma oranı çok yüksektir. Böyle bir ilçeyi seçtiğinizi için ayrıca sevinçliyim. Bu kitaplar boşa gitmeyecek çocuklarımız okuyacaklardır. Bu kampanyaya destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Düzenlenen programa; Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar İlçe Müdürlüğü Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Bünyamin Gün, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DEVREK Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik,Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuz Bölge ve çok sayıda davetli katıldı
Kaynak: İHA