Karabağ Gazileri İğdır’da

Azerbaycan Karabağ Azadlık Teşkilatı üyeleri ve gaziler, şehit ve gazi dernekleri ile şehitlik anıtlarını ziyaret etmek için Iğdır’a geldi.

Karabağ Gazileri İğdır’da
Azerbaycan Karabağ Azadlık Teşkilatı üyeleri ve gazileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey ve dernek üyeleri tarafından kent meydanında karşılandı. Çanakkale’deki Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etmek ve Karabağ işgali hakkında Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmek için Türkiye’ye gelen Azerbaycan Karabağ Azadlık Teşkilatı üyeleri, Iğdır Şehit Aileler Derneği ve Kıbrıs Gazileri Derneği’ni ziyaret etti. Buradaki ziyaretlerinin ardından ildeki bazı kurumları ziyaret eden dernek üyeleri; Mehmet Çavuş Anıtı’nı, Ermeni Çetelerince Katliama Uğramış Türklerin Anıtı ve Müzesi ile 1917 yıllarında bölgedeki Ermeni çetelerine karşı gönüllü Türk Birlikleri Başkanı olan Milli Kahraman Ali Ekber Tufan’ın kabrini ziyaret ettiler. Burada açıklama yapan Azerbaycan Karabağ Azadlık Teşkilatı Başkanı Akif Nağı, bu tarihi kahramanların abidelerinin ve kahramanlıklarının Azerbaycan’a, Türk dünyasına ve tüm dünyaya anlatılması, tanıtılması gerektiğini söyledi.

“BU BÖLGEDE ASIL KATLİAMI ERMENİ ÇETELERİ YAPMIŞTIR”
Milli kahramanlarımız ve şehitlerimiz anmak için burada bulunduklarını anlatan Nağı, “Bu kahramanlarımızın Ermenilere karşı verdikleri mücadele ve Ermenilerin gerçek yüzünün tüm dünyaya anlatılması gerekmektedir. Ermenileri destekleyen uluslararası kuruluşlar görsünler ki Ermenilerin anlattıkları hep yalandır. Cenub-ı Garbi Kafkas Cumhuriyeti olarak tarihte yerini alan bu bölgede bilinmeli ki katliam yapmış ve tecavüz etmiş bir toplum varsa o da Ermenilerdir. Burada Ermeni çetelerine karşı mücadele veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Nağı, Iğdır’daki gazilerin vatan uğruna bedenlerinden birer parça vermelerine rağmen, "Vatan sağ olsun" demelerinin kendilerini çok etkilediğini ve gururlandırdığını da sözlerine ekledi.

Türkiye topraklarına ayak basmaları ve şehitlikleri ziyaret etmelerinin kendilerini çok duygulandırdığını anlatan Karabağ Gazisi Memmet Hesen Hesenov; Çanakkale ve Ankara Şehitliklerini ziyaret ettiklerini, son olarak da Iğdır’a geldiklerini belirtti.

Hesenov, “Biz bu ziyaretlerimizde Türk dünyasındaki bütün gazilerin birlik oluşturma amacı içerinde olduklarını gördük. Gaziler olarak bizler, Türkiye Azerbaycan’daki gençlere tarihimizi ve atalarımızın verdiği mücadeleyi bildirmeliyiz, anlatmalıyız. Ermeniler sözde ve yalancı soykırımlarının 100| yılı çalışması içerindeler. Ermenilerin ne devleti vardır ne de milleti vardır. Onlar sadece birer unsurdurlar. Türkiye Başbakanı Sayın Erdoğan’ın da dediği gibi, ‘Biz onları misafir etmişiz. Onlar da bundan fazla istifade etmişlerdir.’ Artık bunlara ‘Dur’ deme vaktidir” diye konuştu.

Azerbaycanlı gaziler, daha sonra ASİMDER binasında ildeki STK başkanları ve vatandaşlarla bir araya gelerek Karabağ işgali ve 1915 olayları ile Ermeni meselesi konularında fikir alışverişinde bulundu.
Kaynak: İHA