Erzurum'da Dezavantajlı Bölgeler İçin Proje Hazırlandı

Erzurum Valiliği tarafından, Mahallebaşı ve çevresindeki 13 mahallenin yeniden eski ticaret merkezi olması için çalışma başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, hayata geçirilen Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo Ekonomik Dönüşüm Projesi ile bölgenin ekonomik manada güçlendirilmesi ve sosyal yönden desteklenmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut katıldı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelinin de katıldığı programda, TDP Şube Müdürü Kaya Korkmaz, brifing verdi.

Kurumların bölgede yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alan Altıparmak, kamu kurumlarının bölgeye yoğunlaşmasıyla değer artışı olacağını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de bölgede ekonomik canlılığı sağlamak amacıyla süt ürünleri çarşısını kurduklarını vurgulayarak, Tepe Mezarlık mevkisinin de kentsel dönüşüme tabi tutulduğunu vurguladı.

Kaynak: AA