Bursa'nın Simgesi Mahfel Bayramda Açılıyor

Bursa'nın simgelerinden 150 yıllık Mahfel Kurban Bayramı'na yetiştiriliyor.

Bursa'nın Simgesi Mahfel Bayramda Açılıyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mahfel'de çayın 1,5 liradan satılacağını, bölgede fiyatlara da denge getireceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırılan Mahfel'de çatıdan ön bahçeye, alt bahçeden çevre düzenlemelerine kadar olan eksiklikler gideriliyor. Bursalıların 26.sosyal tesisi olacak Mahfel'i Kurban Bayramı'na yetiştireceklerini anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Zaman kaybetmeden çalışmaları bir an önce bitirmeyi hedefliyoruz. Bursalılar çaylarını bayramda Mahfel'de yudumlayacak" dedi.

Zemin kaplamalarından tuvaletlere, mutfak ve iç mekanların yenilendiğini anlatan Altepe, "Bina çok yıpranmıştı. Uzun süre kiracıların elinde kalması yüzünden gerekli bakımlar yapılmamış. Bursa'yı ekonomik ve kaliteli hizmetle tanıştıracağız. Hedefimiz hemşehrilerimizin burayı misafirleriyle birlikte değerlendirmesi" diye konuştu.

Mahfel'in alt bahçesi de yaz sezonunda açık olacak. Kışın ise kapalı mekanları kafeterya ve çay bahçesi olarak hizmet verecek. Mahfel'de müşterilere kahvaltı seçeneği de sunulacak.

1870’lerde Vorpahnam Gazinosu adıyla hizmet vermeye başlayan ve Kurtuluş Savaşı’na kadar gayrimüslimler tarafından işletilen, Türklerin eline geçmesiyle birlikte Cumhuriyet Aile Çay Bahçesi adını alan, 12 Kasım 1913’te ise Türk Ocağı’nın Bursa Şubesi’nin kuruluş binası olan Mahfel, bilinen 150 yıla yakın tarihi boyunca Bursalıların önemli buluşma noktalarından biri oldu. Günümüzde de sürekli kent gündeminin önemli gündem maddelerinden biri olan nasıl işletileceği tartışma konusu olan Mahfel’in İl Genel Meclisi kararı ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle tartışmalara da son nokta konuldu.
Kaynak: İHA