Şarköy Belediyesi, Sokak Köpeklerini Kısırlaştırdı

Şarköy Belediyesi’ne ait Köpek Barınağındaki 85 köpek kısırlaştırıldı.

Şarköy Belediyesi, Sokak Köpeklerini Kısırlaştırdı
Şarköy Belediyesi ile anlaşmalı olan İstanbul merkezli, Denge Veterinerlik Şirketi tarafından yapılan çalışmada 41 dişi, 44 erkek toplam 85 köpek kısırlaştırıldı.

Şarköy Belediyesi Veteriner Hekimi Erbeyi Güler, belediye olarak, daha önce de anlaşmalı oldukları Denge Veterinerlik şirketi barınaktaki 100 köpeğin kısırlaştırıldığını ifade ederek “ “Şarköy Belediyesi’nin ‘Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 180 köpeğimiz bulunuyor. Denge Veterinerlik şirketinin, ‘Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı’ davetimiz üzerine Şarköy’e geldi.”dedi.

Şarköy’de yeni kurulan, Şarköy Hayvan Dostları Derneği Başkanı Filiz Işık ve üyeleri de kısırlaştırma operasyonu sırasında bizlerle oldular. Denge Veterinerlik şirketinin sahibi bir veteriner hekim, 4 personelin yer aldığı çalışmada 41 dişi 44 erkek toplam 85 köpeğimiz kısırlaştırıldı. Bu köpeklerimize, parazit ve kuduz aşıları da yapılarak küpeleri takıldı. Köpeklerimizin hepsi bayıltılarak kısırlaştırma işlemine tabi tutuldu. Depo antibiyotik verilerek nekahet dönemi için iyileşene kadar gözlem altındaydı.” Dedi.

Veteriner Hekim Erbeyi Güler, şehir merkezinde daha önce yapılan ve uygulamaya geçirilen 10 adet beslenme noktasına da kış şartları düşünülerek sokaktaki köpekler için mama konulduğunu ifade ederek “Kış şartlarının daha da artacağı düşünülerek, yeni beslenme noktaları besleyeceğiz. Sokak köpeklerini yasa gereği, kısırlaştırma ve aşılarını yaptıktan sonra yine doğal hayata bırakma zorunluluğu var. Sokaktaki hayvanlar için, halkın yoğun olarak bulunmadığı yerlere koyduğumuz ve koyacağımız beslenme noktaları ile köpekleri buralara çekerek kış şartlarında beslenmelerini sağlayacağız.” İfadesinde bulundu .
Kaynak: İHA