Taşkından En Az Etkilenen Koçarlı Ovası Oldu

Aydın’da yaklaşık 20 gündür devam eden etkili yağışların ardında Büyük Menderes Nehri’nde yaşanan taşkınlardan en az etkilenen bölge Koçarlı Ovası oldu.

Taşkından En Az Etkilenen Koçarlı Ovası Oldu
Yıllardır ekili arazilerin Büyük Menderes Nehrinin taşması sonucu büyük zarar gören Koçarlı Ovası, DSİ tarafından yapılan ıslah çalışması nedeniyle bu yıl taşkınlardan en az etkilenen bölge oldu. Binlerce verimli toprakların sular altında kalmasından dolayı çiftçinin büyük zarar gördüğü Koçarlı’da çiftçiler taşkından az etkilenmelerinden dolayı memnun.

Büyük Menderes Nehri’ndeki zayıf noktaların acilen önlem alınması gerektiğini belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, “Büyük Menderes Nehri Islahının büyük bir faydası oldu ama zayıf yerlerden patlama oldu. Islah yapılmış Büyük Menderes Nehri’nde zayıf olan yerlerinde dolgularla güçlendirilmesi lazım. Koçarlı ovasında toplulaştırmadan dolayı 30 Bin dönüm buğday ekildi. Bu bir milli servettir. Bu zayıf olan noktaların Devlet su İşleri tarafından kontrol edilerek acilen dolgu yapılması gerekmektedir” dedi Menderes nehri ıslahının 2013 yılında tamamlanması gerektiğini de belirten Başkan Arslan, “Yeniköy, Bıyıklı, Kasaplı ve Haydarlı köylerimiz de toplulaştırmaya girecek. Bu yerlerinde 2013 yılı projesin de bitirilmesi lazımdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA