Recai Şeyhoğlu’nun 15. Kitabı Çıktı

Ege bölgesinde çok sayıda köye açtığı kütüphaneyle tanınan eğitimci yazar Recai Şeyhoğlu’nun, Gürcistan gezilerinden yola çıkarak yazdığı ve ülke sorunlarını anlatan yeni kitabı “Türkü Ana ile Yollarda” kitapçılarda yerini aldı.

Recai Şeyhoğlu’nun 15. Kitabı Çıktı
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde özel bir rehabalitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Recai Şeyhoğlu, 15. kitabının içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’de kanser hastalığını yenen 83 yaşındaki annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte geçen yıl Gürcistan’a geziye gittiklerini belirten Şeyhoğlu, annesi ile bu gezi sırasında yaşadıkları anılarını bu kitapta topladığını aldığını ifade etti.

Son kitabında okurlarını anlamlı bir yolculuğa çıkardığını ifade eden Şeyhoğlu, kitabında Gürcistan gezisinden notlar aktarırken Türkiye’nin en temel kültürel sorunlarını ele aldığını anlattı. Eğitimci Yazar Recai Şeyhoğlu, İzmir’de 11 yıl önce dil kökü kanserine yakalanan annesinin adını yaşatmak için İzmir, Manisa, Balıkesir ve Tokat’ta “Rasime-Recai Şeyhoğlu” adında 32 adet kütüphane açmıştı .
Kaynak: İHA