Başbakan Yardımcısı Bozdağ, İsparta'da Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''İyi ki millet bu solculara itimat etmiyor. İtibar etseydi, 1970 model Fordlara, millet Mercedes niyetine binmeye devam ederdi. Allah razı olsun ki onlara imkan vermediniz'' dedi.

Bozdağ, Isparta ziyareti kapsamında Vali Memduh Oğuz ile Eğirdir ilçesine bağlı Barla beldesindeki Barla Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret etti ve Bediüzzaman Said Nursi'nin kaldığı, Isparta İl Özel İdaresi'nce yaptırılan tadilatı devam eden evde incelemelerde bulundu.

Bozdağ, burada yaptığı açıklamada, Barla'nın Türkiye tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatta olduğu dönemde burada kalmasının ve pek çok eserini burada yazmasının Barla'yı farklı bir konuma getirdiğine değinen Bozdağ, şöyle devam etti:

''Tabii ki bizim kültürümüz açısından da önemli. Burada tarihimiz açısından da siyasi geçmişimiz açımızdan da önemli bir yerdir. Gezim sırasında buranın zenginliklerini görme imkanımız oldu. Barlalıların, bir ilim insanına nasıl sahip çıktılarını, görme imkanı buldum. Hakikaten Barla güzel bir yer ve tabii böylesi de bir nimeti var. Burada da güzel işler yapılıyor. Yakından görme imkanımız oldu.''

-Bozdağ, iş adamlarıyla buluştu-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra Ispartalı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bozdağ, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok iyi bir noktada olduğunu, ülkenin 2002 yılı öncesiyle kıyaslanamayacağını belirtti.

Türkiye'de 2002 yılı öncesinde Türk lirasının değerinin olmadığını, bu nedenle insanların elindeki parayı dövize, altına yatırdığını dile getiren Bozdağ, bugün ise yatırıma yönelindiğini, üretir hale gelindiğini söyledi.

Milli gelirin 230 milyar dolardan 799 milyar dolara yükseldiğini, 10 yılda 3 kat artış olduğunu vurgulayan Bozdağ, ''Türkiye bugün ekonomisiyle gücüyle bambaşka bir noktada. İnsanların hayat kaliteleri, yaşam kaliteleri değişti, bir dönüşüm yaşadı'' dedi.

Bozdağ, Türkiye'nin daha iyisini, güzelini yapabilecek güce ve kudrete sahip olduğuna işaret ederek, doğru kaynaklar doğru zamanda doğru yerde kullanıldığı takdirde amaçlara ulaşmanın kolay olduğunu söyledi.

İlime önem verdiklerini ve bu doğrultuda 81 şehri üniversitelerle donattıklarını ifade eden Bozdağ, ilim olmadan sanayileşmenin, gelişmenin, kalkınmanın da olamayacağını belirtti.

Bütün şehirlerin lokomotifinin üniversiteler olacağını ifade eden Bozdağ, iş adamlarından üniversitelerle iş birliği yapmalarını istedi.

Türkiye'yi 26 bölgede değerlendirerek kalkınma ajansları oluşturduklarını anımsatan Bozdağ, bu ajanslar ile projeler üretildiğini ve üretimin kazanca dönüştüğünü bildirdi.

Bozdağ, Türkiye'nin her ilini üniversitesi ve kalkınma ajansları ile ekonomide bir yarış içine soktuklarını belirterek, gümrükleri de yaygınlaştıracaklarını ve herkesin ayağına her şeyi götürme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bunların karşılığında vatandaşlardan üretken olmalarını isteyen Bozdağ, yatırım yapan, üretime katılan herkese gerekli teşviklerin verildiğini dile getirdi.

-''Türkiye'nin ileri geçinen gericileri meydanda''-

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde, bir elinde Kur'an-ı Kerim, diğer elinde bilgisayar olan ve altında ''İşte ben böyle gençlik istiyorum, hem maneviyatı olacak hem de modern çağın gereklerini çok iyi bilecek, teknolojiyi çok iyi kullanacak'' diye afişler asıldığını belirten Bozdağ, ancak bu afişlerin o dönemde alaya alındığını söyledi.

Türkiye'de renkli televizyonlar ilk çıktığında hükümete yönelik eleştiriler yapıldığını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

''O zaman solcular meydanda. 'Renkli televizyonlara Türkiye'nin ihtiyacı mı var, millet aç sefil' dediler. Renkli televizyon geliyor, koca koca adamlar çıktılar hükümeti eleştiren açıklamalar yaptılar. Renkli televizyona karşı neredeyse meydan meydan gezmedikleri kaldı. Bilgisayar gelecek, Türkiye'de sendikalar ayaklandı, koca koca isimler, hani önünde 'prof. dr.' olan insanlar. İleri görecekler, ideolojiden daha bir metre önünü göremiyorlar. Onlar da çıktılar, eleştirdiler. Dünya bilgisayarı kullanıyor, Türkiye ise 80'li yılların ikinci yarısından sonra bu konuda adımlar atıyor. Türkiye'nin ileri geçinen gericileri meydanda.''

Bilgisayarın gelmesi halinde bir çok yerde insanların işsiz kalacağı tezinin savunulduğunu dile getiren Bozdağ, bugün insanların bilgisayar teknolojisini kullandığın, bu yüzden işsiz sayısında artış olmadığı gisi bu sektörde çalışanların sayısının daha da arttığını belirtti.

''Özel televizyonlar gelecek'' diye de bazılarının ''Kıyameti kopardığını'' ifade eden Bozdağ, ''Ülkemizde bazı partiler var, her yeni adım atıldığında 'ülke bölünecek' diyorlar. Bunların kehaneti tutsaydı, ortada Türkiye kalmazdı. Paramparça olurdu Türkiye. Rahmetli Özal, özel kanal açamadı. Neden açamadı, bir metre önünü göremeyen aydınlar yüzünden'' diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye'nin bugünlere kolay gelmediğini, engelleri direnç göstererek aştığını dile getirerek, şöyle dedi:

''İşte biz bu adımları attığımızda Türkiye, bambaşka noktalara geliyor. İyi ki millet bu solculara itimat etmiyor. İtibar etseydi, 1970 model Fordlara, millet Mercedes niyetine binmeye devam ederdi. Allah razı olsun ki onlara imkan vermediniz. Çünkü adamların zihniyeti ortada. Her yeniliğe karşılar, yenilik yapanlara 'mürteci' diye damga vuruyorlar. Türkiye'ye bakın hangi yenilik varsa bunlar eylem yaparlar. Onun için de biz diyoruz ki 'Türkiye'yi geleceğe götürecekse millet götürecektir.' Türkiye yıllardır özelleştirmesini yapamadı. Rusya bile özelleştirmesini bitirdi. Komünistler bütün özelleştirmesini yaptı, Komünizme karşı olan Türkiye hala yapamadı.''

-''Tamamı yerli uydumuzu göndereceğiz''-

Göktürk-2'nin uzaya gönderildiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''4 sene sonra tamamı yerli uydumuzu göndereceğiz. Fırlatmasını da biz yapacağız. Bu yıl Çin'den yaptılar fırlatmasını ama bu sefer biz yapacağız. Türkiye oraya geldi, daha da ileriye gidecek. Onun için ben 'karamsar olmayın' diyorum. Allah'ın izniy iyi noktaya gidiyoruz'' diye konuştu

Muhabir: Hatice Özdemir - Murat Yolcu

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA