Suşehri İlçesinde Aile Eğitimi Programı Düzenlendi

Aile Eğitimi Programı kapsamında kursa katılan kursiyerler için sertifika programı düzenlendi.

Suşehri İlçesinde Aile Eğitimi Programı Düzenlendi
Suşehri Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen aile eğitim programında konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, “Toplumumuzun temeli ailedir. Ailenin temeli de kadındır. Bu anlamda kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması çok önemli, bizde bu kapsamda özellikle ailenin temeli olan annelerimizi eğitmek üzere böylesine güzel bir programı tertip ettik. 8 hafta boyunca çok önemli bilgiler edindiler katılımcılar. Bunları aile hayatlarında çocukların eğitiminde en güzel şekilde kullanacaklarını ümit ediyorum'' dedi.

Dünyanın gidişatında günümüz şartlarında çocukların eğitiminin önem kazandığını, çocukları kontrol etmekte artık anne babaların zorlandığını ifade eden Demiral, ''Çünkü çocukları etkileyen teknolojik olsun çevresel olsun çok çeşitli faktörler var. Çocuğun eğitimi çok karmaşık hale geldi. Bu anlamda çocuklarımıza faydalı olabilmek için ailelerimizin de bilgili ve donanımlı olması gerekiyor. Onun için bizlerde ailelerimizi ve anneleri eğitmek üzere bu tür programlarımızı düzenliyoruz bundan sonrada düzenlemeye devam edeceğiz. Bundan sonraki programlarımıza da gerek annelerimizin gerek babalarımızın ilgi göstermelerini bekliyorum. Bu kapsamda rehberlik araştırma merkezi müdürümüzü, öğretmenlerini ve eğitim programına katılan aileleri de tebrik ediyorum” dedi.

Suşehri Rehberlik ve Araştırma merkezi Müdürü Hayrettin Katkat ise, “7-19 Yaş arası Çocuğu olan Aile Eğitimi Programının 2006 yılından bu güne kadar 22 ülkede eş zamanlı olarak “UNICEF” desteğiyle uygulandığını söyleyerek, “Günümüze kadar yaklaşık 7 bin rehber öğretmen bu eğitimi alarak 5 bine yakın anne-babaya haftada 3 saat olmak üzere 8 hafta bu eğitimi almışlardır. İlçemizde ise iki rehber öğretmen bu eğitimi alarak uygulamalara başlamış, 34 annenin bu eğitime katılmasını sağlamıştır. Katılımcı ailelere bu program dahilinde, Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırma, Uzlaşabilmek, Geleceği Planlamak konularında eğitim verildi'' diye konuştu

Katkat, ''İlçemiz Suşehri’nde 05.12.2012-23.01.2013 tarihleri arasında Atatürk Ortaokulu’nda açılan programı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Yüksel Mermer, Kemalpaşa İlkokulu’nda açılan programı Rehber Öğretmen Ayşegül Dokumacı yürütmüştür. İlçemiz için bir ilk niteliği taşıyan bu eğitimle toplam 34 veliye eğitim verilmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından, eğitime katılan 34 anneye sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA