Özel Günlerin Şekerleri Mamaklı Kadınlardan

Düğün, nikah, doğum ve sünnet gibi özel günlerin önemli ayrıntısı olan şekerlerin yeni adresi Mamak Dayanışma Merkezi (MDM) oldu.

Özel Günlerin Şekerleri Mamaklı Kadınlardan
MDM bünyesinde Mamaklı kadınlar tarafından uygun fiyatlarla üretilen bu özel şekerler, bir yandan kutlama hazırlığında olan ailelerin ekonomik yükünü azaltırken, diğer taraftan da Mamaklı kadınlara kazanç kapısı oluyor. Şekerleme yapımında yevmiye usulü çalışan Mamaklı kadınlar, buradan kazandıklarıyla aile bütçelerine katkı sağlıyor. Son derece uygun fiyatlarla ve kişiye özel olarak tasarlanan şekerlere talep her geçen gün artıyor. Tamamen el emeği ile üretilen bu özel şekerler için çiftlerin Mamak Kültür Merkezi’ne bizzat giderek model beğenmesi yeterli oluyor. Özel günün tarihinden bir hafta önce verilen siparişler büyük bir titizlikle hazırlanarak, sahiplerine teslim ediliyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “MDM bünyesinde bir araya gelen Mamaklı kadınlar Son derece üretken işler yapıyor. MDM ortaya koyduğu başarılı organizasyonlarla hem Mamaklı kadınların aile bütçesine destek sağlıyor, hem de vatandaşların özel günleri için ekonomik bir seçenek oluşturuyor. MDM’nin öncülüğünde hazırlanan bu özel gün şekerlerinden Mamaklı olsun olmasın bütün vatandaşlarımız faydalanabilir” dedi.

Mamaklı kadınlara yaptırılan bu özel şekerlerin fiyatlarının uygun olmasının başlıca nedeni ise bu ürünlerden herhangi bir kar amacının güdülmemesi. Piyasada satışa sunulan özel gün şekerlerinden neredeyse yarı yarıya fark eden fiyatlar, vatandaşların da yüzünü güldürüyor. Oldukça geniş bir yelpazede üretilen nikah şekerleri için isteyen çiftler kendi tasarladıkları renk, şekil ve desende şeker siparişi verebiliyor .
Kaynak: İHA