Konak’ta Anma

Konak Belediyesi, Türk Siyaseti’ne ve basınına damgasını vurmuş olan; Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu için anma töreni düzenledi.

Konak’ta Anma
Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu için düzenlenen ortak anma töreni Konak Belediyesi ile Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Şubesi işbirliğinde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Şube Başkanı Hüseyin Çorlu, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Aydın Güven Gürkan’ın kızı Burcu Güven ve çok sayıda davetli katıldı.

Farklı yıllarda, ocak ayında aramızdan ayrılan eski bakan ve değerli siyaset adamları Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve evinin önünde bombalı suikast ile katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ‘Unutmayacağız’ programında bir kez daha yüreklere kazındı.

Türk Siyaseti’nin erdemli siyasetçisi Aydın Güven Gürkan, siyasette Türk markası, siyasetin beyefendisi İsmail Cem ve demokrasi şehidi Uğur Mumcu anılarıyla, felsefeleriyle, hayata bakışlarıyla, yazılarıyla dostları ve sevenleri tarafından yaşatıldı. Yalnızca yaşadıkları dönemde Türkiye’ye kazandırdıklarıyla değil, hala devam eden yankılarıyla Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu ‘hala aramızda’ mesajı verildi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, üç önemli ismin erken veda ettiklerini belirterek, “Onlar bu ülkenin üç önemli değerleriydi. Değerlerimize sahip çıktığımız oranda geleceğimize sahip çıkabiliriz, bir avuç kalsak bile” dedi.

Tartan, sözlerini, “Cumhuriyet’in değerlerine değer katan bu üç değerli ismi yakından tanımış olmaktan büyük onur, gurur duyuyorum. Bu omuzlarıma taktığım bir apolettir. Bu üç değer de Türkiye ile ilgili idealleri olan bir siyasetçilerdi. Türkiye’yi ve insanları sevdiler. Biz de bu yüzden onları sevdik. Her şeye insan sevgisi içinde bakardı. Aramızdan ayrılsalar da onların hedefleri, Türkiye ile ilgili umutları bizim umutlarımız olarak yaşıyor ve yaşatacağız. Küçülsek de azalsak da yeni bir Türkiye’yi yaratmaya çalışacağız” şeklinde sürdürdü.

Duygusallığı gözlerden kaçmayan Aydın Güven Gürkan’ın kızı Burcu Güven de, böyle bir babanın kızı olduğu için büyük bir onur duyduğunu kaydederek, “Bana babamdan kalan en büyük miras gururdur. Onu çok özlüyorum ve çok seviyorum” dedi.

Etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Şube Başkanı Hüseyin Çorlu, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şeref Divan Üyesi gazeteci Vecdi Altay da konuşmalarında üç değerli ismi anarak, anılarını paylaştı.

Etkinlikte geçtiğimiz gün kaybettiğimiz gazeteci Mehmet Ali Brand da anıldı. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleşen etkinlik sonunda sanatçı Murat Yıldız mini bir konser verdi .
Kaynak: İHA