Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl münasebetiyle yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

( 13.00)TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek. (10.30-11.30)Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Hotel düzenlenen Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi'ne katılacak. (14.30)EKONOMİ-Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2012 ihracat rakamlarını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Ankara Sheraton Otel'de kamuoyuyla paylaşacak. (10.00)DÜNYASuriye ile ilgili gelişmeler izleniyor. GÜNCEL-Meclisin araştırma komisyonları tez konusu oldu (Özel)
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), her yıl onlarca araştırma komisyonu kuruyor. Ancak iç tüzükteki engeller sebebiyle verimli sonuç alınamıyor. Meclisin araştırma komisyonları tez konusu oldu. Salih Sağlam tarafından hazırlanan tezde, komisyonların neden işlevsiz kaldıkları üzerinde duruluyor. Özellikle devlet sırrı kavramının araştırma komisyonlarının önündeki en büyük engellerden biri olduğuna dikkat çekiliyor. -Zeytinburnu'nda Afganistan uyruklu 5 kişinin şofben bacasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmesiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.SPOR-Antalya’da düzenlenecek olan Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Finalleri’nde ilk maçlar Kepez Spor Salonu'nda oynanacak olan Canik Belediyesi - İçel Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray - Homend Antakya Belediye mücadeleleriyle başlayacak. (17.15 -19.30)-Profesyonel lig takımlarının 2012 – 2013 sezonu ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek .