Ak Parti Milletvekili Yavilioğlu Palandöken’deki Özelleştirmeyi Anlattı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, düzenlidği basın toplantısında Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Milletvekili Yavilioğlu Palandöken’deki Özelleştirmeyi Anlattı
Erzurum öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili D.r Cengiz Yavilioğlu, “Dünyada olimpiyatlar için yapılan tesisler olimpiyatlar bittikten sonra yüzde 25 oranında açık kalmıştır. Diğerleri ise kapanmıştır tabi bizim tesislerimiz kapanmayıp devam edecektir. Özelleştirme bir devlet politikasıdır. Türkiye’de birçok yer özelleştirildi ve bu özelleştirmeler kameralar karşısında şeffaf şekilde gerçekleştirildi.

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirmesi kararı çıktı. Ama bilgi sahibi olunmadığı için bu karar karşısında bazı eleştiriler oldu. Kamu malının özel sektöre devredilmesinde yanlış sözler söyleniyor. Buraların mülkiyetleri kesinlikle kamuda kalacak sadece buraların işletme hakları en fazla 49 yıllığını kiralanabilecek. Eğer özelleştirmezse aynı sorunlar yaşanacak ve maliyetler artacaktır. Bu tesisler zamanla yıpranacak ve bakım onarım yapılması gerekecek. Bu da tesislerin devlete olan yükü fazlalaşacağı için özel sektöre devrediliyor ve özel sektör aracılığı ile devletin yükü azaltılıyor. Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin özelleştirilen ilk spor tesisleri olacak. Nasıl özelleştirileceğine gelecek olursak danışma kurulları bu tesislere gelerek alt yapı çalışmaları yapacak ve su doğrultuda özelleştirmeye gidilecek. Bu özel sektörde bir danışma kurulu oluşturulacak ve bu tesisleri yerel, ulusal ve uluslararası nasıl geliştirilebileceği konuşup bu doğrultuda çalışmalar yapılacak. Bu danışmanlık şirketi tesislerin tanıtım, reklam işlerini yürüterek buraların kalkınmasını sağlayacak “dedi.

Kaynak: İHA