Zeytinburnu Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Zeytinburnu Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temeli için düğmeye basıldı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı
Çürük olduğu tespit edilen ve yıkılan binanın temeli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın katılımıyla atıldı.

Yapımı 1997'de tamamlanan ve o tarihten bu yana Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina, yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak binanın temeli bugün atıldı. Yaklaşık olarak 1 yılda tamamlanması hedeflenen bina, tüm belediye birimlerini bünyesinde toplayacak. Bina yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacak. Temel atma törenine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bakan Yardımcısı Balta, Vali Mutlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde bu çalışmaların daha anlamlı olduğunu ifade eden Mutlu, "Bugün, belediyemizin hizmet binasının temellerini atmış olacağız. Bu bir rüyaydı. Yıllarca süren bu rüyanın mutlu bitecek olması Zeytinburnu halkı ve Sayın Başkanın gözlerinden okunuyor. Özellikle deprem riski taşıyan bir binanın yıkılıyor olması, kentsel dönüşümün bir belediye binası ile yapılıyor olması çok anlamlı bir mesaj. İnşallah bu mesaj şehrimiz için yeniliklere vesile olacaktır." dedi.