Fidan Doğan'ın Cenazesi Nurhak İlçesine Bağlı Barış Beldesinde Toprağa Verildi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Fidan Doğan'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde toprağa verildi.

Fidan Doğan'ın cenazesi Adıyaman'dan kara yolu ile Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesindeki cemevine getirildi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, burada yaptığı konuşmada, bu topraklara barış ve özgürlüğü getireceklerini söyledi.

Bundan sonra barış ve çözüm için daha çok mücadele etmeleri gerektiğini ifade eden Kışanak, ''Elimizi ve yüreğimizi yan yana koymalıyız. Çünkü bu 3 kadını katledenler aynı zamanda kadınları da katletmek istediler. Çünkü bizim dinimizde kadın yaşamdır. Yaşamı temsil ederler. Yaşamı katletmek istediler'' diye konuştu.

-Barış sürecini baltalamak istediler-''

''Bu topraklarda barışa olan özlemi susturmak istediler'' diyen Kışanak, şunları kaydetti:

''Bu kadınlar katledilerek başlatılan süreci de baltalamak istediler. Onun için bu görüşmelerin barışa doğru yol alması için çalışacağız. Hep beraber bu başlatılan süreçten çözüm ve barış çıkması için acımızı yüreğimize gömerek mücadele edeceğiz. Dün yüz binler, vakur duruşlar, bu onurla duruşlar 'biz barışa hazırız' dediler. Siz peki barışa hazır mısınız- Bu soruları Ankara'ya soruyoruz. Bu soruyu 'samimiyet sınavındasınız' diyenlere soruyoruz. Kürt halkının örgütlü gücü barışın teminatıdır. Biz tünelin ucunda ışık görürsek o yolu halkımızla birlikte yürürüz.''

Fidan Doğan'ın babası Hasan Doğan ise kızının sadece barış ve demokrasi istediğini vurgulayarak, ''Fidan Doğan'ı katledenler, Fidan Doğan'a kurşun sıkanlar ey Fransa diyorum, sosyalistler diyorum, hep aynı şeyi söylüyorum. Demokrasi bu muydu, insan hakları bu muydu- Paris'in göbeğinde 3 fidanın yüzünü parçalamak mıydı- Bir insan bir kurşunla ölür, 4 kurşunla ölmez, kadınların gözleri oyulmaz'' dedi.

Cenazede, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de Kürtçe konuşma yaptı.

Doğan'ın cenazesi daha sonra Barış beldesi Hançıplak Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenazeye, BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Nursel Aydoğan, İbrahim Binici de katıldı.

Muhabir: Ahmet Caner Baysal - İsmail Hakkı Demir - Kenan Arayıcı / Sevil Çelik

Yayıncı: Osman Kurt
Kaynak: AA