Sdü Beldelerde Bölüm Açacak

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca beldesinde bölümler açmayı planlıyor.

Sdü Beldelerde Bölüm Açacak
Bu kapsamda, Senirkent Meslek Yüksekokulu'na açılması planlanan yeni bölümler hakkında görüş bildirmek amacıyla Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin ve beraberindeki heyet, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Açılması planlanan bölümlerle, ilim şehri Isparta’ya katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, beldeye yüksekokul eğitimi imkanı sağlayacak olan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve üniversite yönetimine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Rektör İbicioğlu ise Türkiye’nin 21.yüzyılda kendisinden beklenen rolü oynayabilmesi için bilimsel, teknolojik ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek ve ilerleyen Türkiye’ye destek vermek gerektiğini belirtti.

Rektör İbicioğlu, “Belde, sahip olduğu birikim ve halkıyla bu bölümleri hak ediyor. Bununla beraber sahip olduğu ziraat potansiyelini ülke ekonomisine kazandırmada önemli fırsatlar yakalayacak” dedi

SDÜ’nün öğrenci potansiyeli ve öğretim elemanı kadrosuyla ülkenin yararına hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Rektör İbicioğlu, Eğirdir Gölü kenarında bulunan beldenin sahip olduğu zirai alanlar, imkanlar ve yetiştirdiği ürünlerle stratejik bir öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA