Geçtiğimiz Yıllarda Tarkan'ın Rol Aldığı Reklam Filminin, Bu Yıl ''muhteşem Yüzyıl'' Dizisine Uyarlanarak Yapılması Planlanan Yeni Versiyonunun İptal Edildiği Bildirildi

Narenciye ürünlerinin tanıtımı için geçtiğimiz yıllarda Tarkan'ın rol aldığı reklam filminin bu yıl ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisine uyarlanarak yapılması planlanan yeni versiyonunun iptal edildiği bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, gazetecilere yaptığı açıklamada, NTG'nin 2009 yılında sanatçı Tarkan'la yaptığı reklam filmiyle, ihracatın o dönemde yaklaşık yüzde 40'lık artış sağladığını belirtti.

Kampanya sayesinde sektörün büyük başarı yakaladığın hatırlatan Kavak, ''O projenin Ukrayna, Azerbaycan, Romanya gibi ülkelerde de yayınlanmasıyla ilgili mektuplar geldi. Biz de 2010 yılında bu ülkelerde de Tarkan'la çektiğimiz bu projeyi devam ettirdik'' dedi.

Sanatçı Tarkan'la çekilen reklamın geri dönüşümüne bakarak 2012 yılında daha farklı bir proje üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade eden Kavak, şunları söyledi:

''Yeni proje için medya tanıtım grupları arasında eleme yaptık. Bunun neticesinde seçtiğimiz ajansla anlaştık ve bu medya tanıtım grubu, anlaşma gereği ödeyeceğimiz tutarın yarısını peşin istedi. Bunun karşılığında teminat mektubu istedik. Aradan 15 gün geçtikten sonra gelen şirket sorumlusu, bağlı oldukları şirketin Hollanda merkezli olduğunu söyleyerek dediklerini aktardı. Bunu duyduktan sonra bizde kendilerine diyerek anlaşmayı iptal ettik.''

Narenciye sezonunun 3 aylık dönemi kapsadığını ifade eden Kavak, başka bir medya tanıtım grubuyla anlaşma sağladıklarını, ancak tanıtım için geç kalındığını kaydetti.

Konunun, kamuoyuna farklı şekillerde yansıtıldığını dile getiren Ali Kavak, şöyle devam etti:

''Bu süreçte ocak ayına gelmiştik artık. Narenciye stoklarımızın da kalmadığını düşünerek, tanıtım için 4 milyon dolar harcamanın bir anlamı olmayacağını kararlaştırdık ve yayından vazgeçtik. Ama kamuoyuna olaylar farklı yansıdı. Tamamen spekülatif haberler yapıldı. Oysa ki, hazırlamış olduğumuz reklam filminin Muhteşem Yüzyıl dizisinin içeriğiyle örtüşen bir yanı yok. Hazırladığımız filmde çok basit bir şekilde Sultan Süleyman, Hürrem Sultan'a bir mandalina ikram ediyor ve 'Türk narenciyesi' diyor. Olay bundan ibaret. Yani kimseyi kıracak, üzecek ya da bizim geleneklerimize ters düşecek, atalarımıza, ecdadımıza toz konduracak bir film değil. Buna kimsenin karşı çıkacağını da sanmıyorum. Ancak bu, kamuoyunda speküle edildi. İnşallah ilerleyen günlerde bu konuyu tekrar değerlendireceğiz.''

Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA