Pendik Belediyesinin Sempozyum Hazırlığı

Pendik Belediyesi, Sivil Dayanışma Platformu ve Siyaset Müzakereleri Merkezi Derneği işbirliğiyle mayıs ayında yapılması planlanan ve Orta Doğu ve dünyada yaşanan değişimin ele alınacağı 1. İstanbul Müzakereleri Sempozyumu'nun, hem iç hem de dış kamuoyuna etkin bir şekilde anlatılması hedeflendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Pendik Belediyesi, Sivil Dayanışma Platformu ve Siyaset Müzakereleri Merkezi Derneği işbirliğiyle mayıs ayında 1. İstanbul Müzakereleri Sempozyumu yapılacak. Sempozyumun hazırlık toplantısı hafta sonunda Pendik Crowne Plaza'da tamamlandı.

Toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çelik, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, ve Sivil Dayanışma Platformu Genel Koordinatörü İkram Soltan'ın yanı sıra 20 ülkeden yabancı Müslüman akademisyen, yazar, düşünür, aktivist, medya mensubu ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Sempozyumun ana konuları ve hazırlıklarının tartışıldığı iki günlük toplantıda, Orta Doğu'nun ve dünyanın yaşadığı değişim sürecinin ele alınacağı sempozyumun hem iç hem de dış kamuoyuna etkin iletişim araçlarıyla doğru bir şekilde anlatılması hedeflendi.

Arap Baharı, Filistin, Myanmar, Irak, Suriye ve Mali'de yaşanan son gelişmelerin sempozyumda ele alınması kararlaştırıldı.

Dünyada öne çıkan siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel olaylara ilişkin, yeni fikir ve çözüm önerilerinin ortaya konulacağı uluslararası sempozyumun hazırlık toplantısında, sempozyumun isminin de, Türkçe ''İstanbul Müzakereleri'', İngilizce ''İstanbul Talks'' ve Arapça ''Müşavere İstanbul'' olarak duyurulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Muhabir: Emrah Güney

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA