Doğu Anadolu Bölgesi’nin Ak Partili Vekilleri Tarım Bakanından Destek İstediler

Doğu Anadolu Bölgesi'nin AK Partili Milletvekilleri, tarım ve hayvancılık sorunları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına önerilerde bulunarak desteklerini istediler.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Ak Partili Vekilleri Tarım Bakanından Destek İstediler
AK Parti Kars milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Ardahan milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu, Ağrı milletvekilleri M. Kerim Yıldız ve Ekrem Çelebi'den oluşan Milletvekili heyeti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'i ziyaret ettiler.

Milletvekilleri bölgenin tarım ve hayvancılık sorunları hakkında öneriler sunarak Bakan M. Mehdi Eker'den destek istediler.

Milletvekilleri Bakan Eker’den şu sorunlarla ilgili destek istediler; “Öncelikle acilen durdurulan et kesiminin başlatılması, kesimi durdurulan dişi hayvan kesiminin devam ettirilmesi ve hayvan kesiminin arttırılmasının sağlanması, Kaba yemin devlet eliyle getirilmesi ve hayvan başına yem desteği verilmesi, Bölgede özellikle Küçükbaş Hayvancılık Kooperatiflerinin desteklenmesi, Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin Küçükbaş Hayvancılık Havzası olarak belirlenmesi ve destekleme modeline alınması projesinin desteklenmesi, Hayvan kesimlerinin hızlandırılması için Et ve Balık Kurumu depolarının çabucak boşaltılabilmesi açısından, stoklarında bulunan etin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması.” Milletvekillerimiz, Sayın Bakan M. Mehdi EKER'in de bu taleplerin hepsinin çok önemli oluğu ve her bir öneri ve talep ile çok yakından ve hızlı bir şekilde ilgilenileceğini ifade ettiğini bildirdiler .
Kaynak: İHA