Zincirlenerek Eve Hapsedilen Afganları Polis Kurtardı

Zeytinburnu’ndaki bir evde ayaklarından prangalanmış halde hapsedilen 6 Afgandan 2’si pencereden atladı.

Yaralanarak hastaneye kaldırılan şahısların ifadeleri doğrultusunda evdeki 4 kişi de polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi 74/C Sokak’ta meydana geldi. İddialara göre, kimliği henüz bilinmeyen insan tacirleri, Afganistan uyruklu 6 kişiyi ayaklarından zincirleyerek 4 katlı binanın ikinci katında hapsetti. Ayakları birbirine zincirle bağlı olan 2 Afgan kurtulabilmek için ikinci kattan atladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan 2 Afgan’ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaralı şahısların ifadesine başvuran polis, evde 4 Afganistan uyruklu şahsın daha bulunduğunu öğrendi.

Polis, itfaiye merdivenini kullanarak pencereden eve girdi. Aşağı indirilen 4 şahıs, polis merkezine götürüldü. Görgü tanıkları da pencereden atlayan 2 kişiyi gördüklerini ve bir süre sonra da olay yerine polis ve ambulansın geldiğini aktardı. Mahalle sakinleri Afganistan uyrukla şahısları daha önce hiç görmediklerini iddia etti.Olay hakkında soruşturma başlatan polis, 6 Afgan’ı zincirleyerek eve hapseden insan tacirlerinin yakalanması için çalışma yürütüyor .