Türk Kızılayı'ndan Kırım Tatarlarına Gıda ve Giysi Yardımı

Türk Kızılayı’nın Kırım Tatarları için hazırladığı bin 300 kolilik yardım, kurumun Etimesgut’taki merkezinin önünde düzenlenen törenle Kırım'a gönderilmek üzere yola çıktı.

İki TIR'la gönderilen yardım paketlerinin gıda ve giysilerden oluştuğu belirtildi. Türk Kızılayı’ndan 'soydaşları' için yardım talep eden Düzce Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Kesen, törende yaptığı konuşmada, “Kırım’da, Kırımlıların Kırımlılarla buluşması etkinliklerinde soydaşlarımızın acil bazı ihtiyaçlarına şahit olduk. Kızılay’dan onlar için yardım talep ettik. Kırım’ın Karasupazar Belediyesi ile de Türkiye’den gönderilecek yardımların yerine ulaşması için görüşmeler yaptık. Kızılay’a, yaptığı yardımlar için çok teşekkür ediyoruz. Biz Düzce’de deprem yaşadık ve Kızılay’ın çadırlarında kaldık. O günden beri Kızılay’la ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Dernek olarak Düzce’de Kızılay’a düzenli kan bağışında bulunuyoruz.” dedi.

Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Aydoğdu ise “Kızılay olarak dünyanın her tarafında yardıma muhtaç insanlara ulaşıyoruz. Bugünlerde Somali’de, Myanmar’da, Suriye sınırında, Bangladeş’te zor durumda olan halklara yardım ediyoruz. Geçen yıl da Mamak Belediyesi ile Kırım’a yardım ettik. Gözyaşının dili, dini yok. Herkese yardım etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Düzce Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Kesen, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Aydoğdu’ya Kırım'ın tanınmış isimlerinden Giray Han’ın kaftanının işlendiği tablo ile Afetlerdenden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sivrikaya’ya Kırımlı kadınların işlediği motifleri resmeden bir pano hediye etti. Törenin ardından TIR'lar Kırım’a uğurlandı .