Sadri Alışık Badem Festivali’nde Anıldı

Türk sinemasının unutulmaz ismi Sadri Alışık, 7. Datça Altın Badem Sineme ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikle anıldı.

Sadri Alışık Badem Festivali’nde Anıldı
7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali tüm hızıyla sürüyor. Festivalde dün gece Türk sinemasının usta oyuncusu Sadri Alışık anıldı. Anma gecesine çok sayıda sinema oyuncusunun yanı sıra Türk basınının usta kalemi gazeteci Uğur Dündar da katıldı.

ÖDÜLÜ SAHNE GERİSİNDE EMEK VERENLERE ADADI
Gecede ayrıca ‘Sinemaya Emek Verenler’ bölümünde sinemaya elli yıl emek vermiş bir sanatçı olan Meral Çetinka’ya ‘Emek Ödülü’ verildi.

Türk sinemasına elli yıl emek vermesi dolayısıyla kendisine verilen emek ödülünü alan Meral Çetinkaya, bu ödülü sahne gerisinde emek veren sinema emekçilerine adadığını belirterek, “Onlar sahne gerisinde çalışan bizim bu günlere gelmemizde önemli görevler üstlenmişlerdir. Onlar olmasa biz buralara gelemezdik” dedi.

“YALAKA GAZETECİ OLMADIM”
Ödül gecesine katılan Uğur Dündar da, “Ben burada yazdıkları yazılardan dolayı tutuklu bulunan meslektaşlarım adına buradayım. Ben yalaka gazeteci olmadığım için şimdi işsizim ancak bundan mutluyum. Çünkü çocuklarıma bırakacağım en iyi miras dürüstlük olacaktır” diye konuştu.

Törende daha Sonra Türk sinemasının usta oyuncusu Sadri Alışık anıldı. Anma etkinliğine Alışık’ın eşi Çolpan İlhan ve çok sayıda sanatçı dostu ile sevenleri katıldı.

BONOMO GECESİ RENKLENDİRDİ
Gecenin Son konuğu olarak sahneye Türkiye’yi Eurovizyon’da temsil eden Can Bonoma çıktı. Söylediği birbirinden hareketli pop parçalarıyla gençleri bir hayli coşturdu böylece 7. Datça altın badem sinema ve kültür festivalinin ikinci günü Sona erdi .
Kaynak: İHA