Nazım Vakfı'ndan Başkan Özgüven'e Teşekkür

Nazım Hikmet Vakfı Başkanvekili Kıymet Coşkun, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e, Nazım Hikmet ve Barış adına Dikili Belediyesi'nin yaptığı katkılardan dolayı 'Nazım Hikmet Büstü' vererek teşekkür etti.

Nazım Vakfı'ndan Başkan Özgüven'e Teşekkür
Tiyatro Oyuncusu Taner Barlas ile birlikte Başkan Özgüven'i makamında ziyaret eden Coşkun, Dikili'de barış ve Nazım Hikmet adına düzenlenen şenlikte bulunmaktan onur duyduklarını söyledi

Amaçlarının 'Barış' için çaba göstermek olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Büyük Usta'nın büstünün yaparak çocuklarımızın ve insanlarımızın barış adamı evrensel şairimiz Nazım Hikmet'i unutmamalarını amaçladık. Bu yılkı etkinliklerimizi adadığımız Nazım, savaşsız bir dünyanın savunucusudur. Ülkesinde ona bir avuç mezar toprağı bile çok görülmüştür. 'Amerika'nın yarı sömürgesiyiz' dediği için vatan hainliğiyle suçlanmıştır. Nazıma layık olabilmenin yolu barışı haykırmaktan geçiyor. Dünyada, sınırlarımızda barış için çaba göstermekten geçiyor. Adını parkımızda yaşatacağız." Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise Nazım Hikmet Vakfı Başkanvekili Kıymet Coşkun'a şenliğe katılarak koydukları katkı nedeniyle bir plaket verdi .
Kaynak: İHA