TİGEM Geçidi’nin Yapımına Başlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı projesi kapsamında Başkent’in batı koridorundaki trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacak olan TİGEM Geçidi’nin yapımına başlandı.

TİGEM Geçidi’nin Yapımına Başlandı
TİGEM Geçidi ile Fişek Fabrikası kavşağından Marşandiz Köprüsü’ne rahatlıkla ulaşılabilecek. Celal Bayar Bulvarından başlayıp DDY tren hattına paralel olarak AOÇ arazisinden geçerek Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde Son bulan Yeni Çiftlik Bulvarı projesinin önemli aşamalarından biri olan TİGEM önü DDY Geçidi’nin tamamlanmasıyla bulvar boyunca kesintisiz bir ulaşım sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yol projelerinden biri olan ve çalışmaları hızla süren Yeni Çiftlik Bulvarı üzerindeki 6 büyük geçitten biri olan TİGEM önü DDY Geçidi’nin yapılmasıyla bulvar üzerindeki geçitler de tamamlanmış olacak. 320 METRE UZUNLUĞUNDA GEÇİT Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan TİGEM önü DDY geçidinin 320 metre uzunluğunda olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “TCDD’nin Son yıllarda büyük önem ve hız verdiği hızlı tren güzergahında kalan geçidimiz 5 açıklıklı, 3 gidiş-3 geliş olarak planlandı ve hızlı tren kriterleri de dikkate alınarak projelendirildi. 8 orta ayak, 4 kenar ayaktan oluşan köprünün 6 orta ayağının kazık, temel ve elevasyon imalatları tamamlandı” dedi.

Köprünün ayakları arası mesafe 72 metre olduğu için en Son köprü teknolojilerinden biri olan ard germe halatlı köprü teknolojisinin kullanacağını kaydeden Üçpınar, “Bu sayede de açıklıkları daha emniyetli, ekonomik ve estetik olarak geçeceğiz” diye konuştu.

Bir ay önce yapımına başlanan geçit çalışmasının hızla devam ettiğini belirten Üçpınar, Yeni Çiftlik Bulvarı’nın tamamen trafiğe açılmasıyla da Eskişehir Yolu ve İstanbul Yollarındaki trafik yükünün büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi

Kaynak: İHA