Narenciye Tanıtın Grubu, Moskova'daki Fuarda En Güzel Stant Ödülü Aldı

İçel Narenciye Tanıtım Grubu (NTG)’nun Rusya'da düzenlenen World Food Moscow fuarında ‘Stant Tasarımı’nda birincilik ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Narenciye Tanıtın Grubu, Moskova'daki Fuarda En Güzel Stant Ödülü Aldı
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB)’inden yapılan açıklamada 17-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Moskova Uluslararası Gıda Fuarı’na 135 metrekarelik bir stantla katılan NTG’nin ödülünün grup başkanı Ali Kavak aldı.
Pazara girişte ve ihracatın artırılmasında önemli bir buluşma noktası olan fuara, Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mustafa Türkmenoğlu, Narenciye Tanıtım Grubu Üyeleri Latif Ünal, Necdet Sin ve Atay İşimtekin katıldı.

Fuarın ilk günü Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ile Moskova Ticaret Baş Müşaviri Atilla Kızılarslan NTG standını ziyaret ederek Başkan Ali Kavak ve diğer ihracatçılarla görüştü.
Bu yıl ortalama 70 ülkeden 60 bin civarında ziyaretçinin gezdiği 4 günlük fuar süresince standı ziyarete gelen firmalar ile görüşülerek, firmalara NTG ve Türkiye'deki narenciye üretimi ile ihracatı hakkında bilgiler verildi.

Fuarla ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Ali Kavak, Rusya’nın Türkiye için öncelikli ve en önemli pazar olduğunu belirtti.

Yılda 1,5 milyon ton olarak gerçekleşen narenciye ihracatının üçte birini Rusya’ya yaptıklarını ifade eden Kavak, "Rusya’ya olan narenciye ihracatımızı artırmak ve yeni fırsatlar için katılmış olduğumuz fuarda Türk narenciyesinin güvenilir ve kaliteli bir şekilde bu ülkenin pazarında yer almasına yönelik çalışmalarda bulunduk.” şeklinde konuştu .