İZLEN'den Hayvan Barınağı Önünde Basın Açıklaması

İzmir Çevre, Doğal Hayat ve Hayvanları Koruma Derneği (İZLEN) üyeleri, Dikili ilçesinde bulunan Dikili Belediyesi Hayvan Barınağı önünde basın açıklaması yaptı.

İZLEN'den Hayvan Barınağı Önünde Basın Açıklaması
Dernek üyeleri adına açıklama yapan İZLEN Başkanı Besalet Alkaya, "Daha önce Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile yapmış olduğumuz dokuz maddelik protokolün hayata geçirilmediğini gördük. Hala kuru ekmek beslemeli, şebeke suyu olmayan, elektriği olmayan, hayvan giriş-çıkışlarının kayıt altına alınmadığı ve evcil hayvan tecrübesi olan veterinere sahip olmayan barınak aynı durumdadır. Biz protokol uygulanmasını takip ediyoruz. Biz hayvan hakları savunucuları protokolden sonra sürekli gelip yemek ve ilaç konusunda ciddi katkı koyduk ve koymaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Ellerinde “Hayvanlara ölüm yasasına hayır”, “Hayvanlara şiddete dur” yazılı pankartlar taşıyan eylemcilerden Fulya Yurtöven ise, hayvanlarla ilgili yasayı "Sokaktaki mazlumla değil de dağdaki zalimle uğraşsınlar” sözleri ile eleştirirken, Müge Tanyel de tepkisini, "Hayvanları, doğayı bırakıp, gerçek anlamda bu ülkeye zarar veren, bu hayvanlardan önce PKK var. Bir ton pisliği var bu ülkenin, önce gidip onları temizlesinler. Bu mazlumları bıraksınlar. Onlar bir yudum su, bir lokma ekmekle karınlarını doyuruyor. Kimseye zararları yok. Onları daha doğal yollardan sağlıklı bir şekilde kısırlaştırma sanları var. Öldürmek hiçbir şeye çözüm değil ve hiçbir canlının hiçbir canlının canına kıymaya hakkı yok. Bu hakkı da biz onlara vermiyoruz. Bu hakkı eğer kendinde hak gören var ise bizler buradayız, gelsinler bizlerle savaşsınlar. Bizi öldürebiliyorlarsa bizi öldürsünler” şeklinde dile getirdi.

Sabiha İtak ise, "Çocuklarımızı asla vermeyiz. Beni öldürmeleri lazım ki benim hayvanlarımı alacaklar. Ben gece birde bile hayvanlarıma mama veriyorum. Benim ne amacım ne çıkarım var. Kuran-ı Kerim'de bile yazıyor biliyor musunuz? Asla bir insan bir hayvana işkence, zulüm ve öldürme hakkına sahip değildir. Çünkü Allah diyor ki kullarım, kulların içine insanda giriyor, hayvan da onların yaşam hakkı vardır. İnsanlara düşmemiş onları öldürme hakkı. Ancak Allah verir canı, Allah alır" diye konuştu.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı .
Kaynak: İHA