Elbistan Kent Konseyi’nin Yardımları İlçe Dışına Taştı

Elbistan Kent Konseyi tarafından 10 Mayıs 2012 tarihinde ‘Uzat Elini’ adı altında başlatılan kampanya ile bugüne kadar 9 binin üzerinde fakir giydirilirken, yardım kampanyasının kapsamı da genişleyerek, çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere kadar genişledi.

Elbistan Kent Konseyi’nin Yardımları İlçe Dışına Taştı
Elbistan Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç, mayıs ayında başlattıkları kampanyaya ilçe halkının çok büyük destek verdiğini belirterek, kampanyaya Kimse Yok Mu Derneği ile değişik illerden de giyim ve ev eşyası yardımı geldiğini söyledi.

İlk önce Hacı Esat Efendi Caddesi üzerinde açtıkları Uzat Elini Mağazası aracılığı ile binlerce ihtiyaç sahibi aileye giyimin yanı sıra beyaz eşya ve çeyizlik desteğinde bulunduklarını ifade eden Yinanç, kampanyanın büyük ses getirdiğini ve bu nedenle Kimse Yok Mu Derneği ile çeşitli illerde yaşayan vatandaşlar ve esnafların da katkı sunduklarını dile getirdi.

Şuanda Uzat Elini Mağazasının Candargazi İşhanında daha geniş bir alanda ihtiyaç sahibi aileler için hizmet verdiğini belirten Yinanç, artık Elbistan dışından da vatandaşların gelerek, kendileri ve çocukları için giyim eşyası talep ettiklerini, kendilerinin de bu isteği anında yerine getirdiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ın girişimleri ile ilçeye bağlı Emirli Köyünde yaşayan 70 kişinin bir otobüsle Elbistan’a getirildiğini ve tüm giyim ihtiyaçlarının karşılandıktan sonra tekrar aynı otobüsle köylerine gönderildiğini anlatan Yinanç, “Kent Konseyimiz tarafından Mayıs ayında başlattığımız yardım kampanyası o kadar büyük ilgi gördü ki; bugüne kadar toplanan giyim malzemelerinin sayısı 250 bini geçti. Elbistan haricinde çevre ilçelerden de buraya gelip giyim eşyası alan vatandaşlarımız var. Afşin Belediye Başkanımızın girişimleri ile Emirli Köyünden ihtiyaç sahibi aileler buraya kadar getirildi ve tüm ihtiyaçları giderildi. Bugüne kadar 9 binin üzerinde fakirimiz Uzat Elini Mağazasına gelerek, mağazamız cadde üzerinde olmadığı için tedirginlik yaşamadan, rahat bir şekilde almak istediği giyim eşyasını alarak, hiçbir ücret ödemeden beğendikleri eşyaları aldılar. Kampanyamızın çok büyük ilgi görmesi, dünya genelinde yardım kampanyaları düzenleyen Kimse Yok Mu Derneği’nin de dikkatini çekti. Diyarbakır Şubesi kampanyamıza 150 bin parça hiç kullanılmamış giyim eşyası gönderdi. İnşallah bu giyim eşyalarını da bayram öncesi fakirimize vereceğiz. Kurban Bayramı’na yeni kıyafetleri ile girmelerine katkı sağlayacağız. Kampanyamız tüm hızıyla sürüyor. Katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz, Şehit Er Mehmet İnan Parkı yanındaki Kent Konseyi ile irtibata geçebilirler” dedi.

Kaynak: İHA