Genel Müdür Abdullah Kutlu Açıklama Yaptı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, ''GÜBRETAŞ'ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'ne bağlı NARLI Denizcilik İşletmesi'ni kurarak açtığımız yeni hat ile 3 feribotumuz 25 Ekim'de Eskihisar-Topçular arasında seferlere başlayacak'' dedi.

Kutlu, 10. Bursa Tarım Fuarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'u Bursa'ya ve Ege'ye bağlayan Eskihisar-Topçular hattında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Bundan sonra daha hızlı, daha konforlu gemilerle Eskihisar'dan Topçular'a, Topçular'dan Eskihisar'a yolcu ve araç taşıyacaklarını vurgulayan Kutlu, şöyle konuştu:

''GÜBRETAŞ'ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'ne bağlı NARLI Denizcilik İşletmesi'ni kurarak açtığımız yeni hat ile 3 feribotumuz 25 Ekim'de Eskihisar-Topçular arasında seferlere başlayacak. Tırları, kamyonları, taksileri, yayaları taşıyacağız. Şu anda İDO'nun gemileri 45 dakikaya gidiyor ama çok büyük kuyruklar var. Saatlerce de kuyruk bekleniyor. Bizim kimseyle bir rekabet oluşturmaya, onlara sekte vurmaya niyetimiz yok. Biz hizmet odaklı grubuz. Tarım Kredi Kooperatifleri bir milyon 100 bin çiftçinin malı. Dolayısıyla bu şirket de o ortaklığın malı olacak.''

Kutlu, hizmet odaklı çalışacaklarını belirterek, ''Buradaki sorunun çözümüne katkı vermeyi amaçlıyoruz. Kurban Bayramı'ndan önce seferlere başlayacağız. Şu anda iskelelerimiz hazır. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Gemilerimizi çok yakında 5'e çıkartacağız. Her gemi bir seferde 100 ile 140 araç, 400 ile 800 arasında da insan taşıyacak'' diye konuştu.

-Öğrenci bileti 1 lira-

Kafeterya hizmetlerinin mevcut bulunanlardan daha uygun olacağını dile getiren Kutlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''İnsanlar dışarıda kaç paraya çay içiyorsa, gemimizde de o fiyata çay içip, yemeğini yiyecek. Yaya yetişkinler 2 lira, öğrenciler bir liraya geçecek. 66 aylık çocuklar için para almayacağız. İnşallah trafik kazaları da azalacak. İnsanlarımız zamandan tasarruf edecek. Seferlerimiz 24 saat boyunca devam edecek. Kuyrukta şu anda saatlerce bekleyenler orada birkaç dakika içinde geçme imkanı bulacak.''

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA