Tarihi Zeytinyağı Fabrikası Restore Edildi

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı tarihi Çandarlı beldesinde 1800’lü yıllarda inşa edilen tarihi Zeytinyağı Fabrikası, aslına uygun olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırıldı.

Tarihi Zeytinyağı Fabrikası Restore Edildi
Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile göz kamaştıran Çandarlı’nın tarihinde önemli bir yere sahip olan tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nın Çandarlı Belediyesi’nin girişimleri ve İzmir Valiliği’nin destekleri ile restore edildiği belirtildi.

Çandarlı’nın batı sahilinde denize yakın bir konumda bulunan tarihi fabrikanın yıllar içerisinde yağ fabrikası, değirmen ve mandıra olarak kullanıldığı öğrenildi.

Tarihi fabrika, restore edilmesinin ardından ziyarete açıldı. Günümüze yeniden kazandırılan tarihi fabrikanın ilk ziyaretçisi AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Dağ, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’den fabrikanın tarihi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Tarihi Çandarlı Zeytinyağı Fabrikası, beldemizin eşsiz tarihi eserlerinden biridir“ diyen Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Tarihi Kentler Birliği üyesi bir şehir olarak biz, tüm tarihi binalarımızı restore ediyoruz, kültür ve tarih mirasımıza kazandırıyoruz. Tarihsel ve kültürel zenginliklerimize vermiş olduğumuz değer ile Kuzey Ege’de örnek bir şehir olduk. Çandarlımızın ve ülkemizin kültür mirasına kazandırmış olduğumuz tarihi yağhanenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kentin tarihi ve kültürel mirasına vermiş olduğu değerden dolayı Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’e teşekkür eden Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, “Çandarlı Belediyesi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerimize verdiği önemden dolayı kutluyor ve tüm belediyelerimize örnek olan çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA