Tekkeköy’e Yeni Hizmet Binası

Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, yeni hizmet binasının temelini en kısa sürede atacaklarını söyledi.

Tekkeköy’e Yeni Hizmet Binası
İlçeye yeni belediye hizmet binasını kavuşturmak istediğini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, “Belediye binası konusunda perişanız. Belediye olarak bir kısmımız Kutlukent’te, bir kısmımız Tekkeköy’de, bir kısmımız Çinik’te, bir kısmımız da Büyüklü’de. Şimdi nasipse Çinik Belediye binamıza şantiyemizi götürüyoruz. Şantiyenin olduğu yere hayvan pazarı ve Kutlukent’teki belediye binamızı da lise olarak Milli Eğitim’e tahsis edeceğiz. Şu anda Ankara Zeytinciler Mimarlık Bürosu’nda Telekom arazisi olarak bilinen yerde 18 bin metrekarelik Karadeniz’in en alımlı ve Tekkeköy ilçesinin en değerli gözbebeği yerinde Tekkeköy Belediye binamızın temelini de hep birlikte atacağız. Hep birlikte amiral şova dönük Tekkeköy’ün ufkunu açan yeni bir Tekkeköy oluşturup, yeni bir dönemde de hep birlikte olacağız” dedi.

“SENEYE YOL SORUNUNU SIFIRLAYACAĞIZ”
İlçedeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Tekin, “Sosyal faaliyetlerimiz devam ediyor. Merkeze bağlı veya bağlı olmayan köylerdeki okul, kuran kursları ve cami önlerini de yenileştirme, güzelleştirme ve parke çalışmalarımız da yollar gibi bir yandan devam ediyor. Kısacası her cephede savaşıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz yol ve sağlıktı. Gelir gelmez yol sorunu gözümü korkuttuğu için bir kompresör kurduk. Şu anda çok büyük de verimini alıyoruz. Kompresör sayesinde ilçemizin en ücra köşelerine kadar stabil malzemeyi ulaştırma şansını bulduk. Yalnız bu büyüyen Tekkeköy ilçesinin yol sorunu gerçekten de çok fazlaydı ve halen uğraşıyoruz. Bunun altında bizim parke fabrikamız ezildi ve yetiştiremedik. Bu nedenle yeni bir parke fabrikasını mevcudun 2.5 katı kadar kapasiteyle üreten ikinci bir fabrikayı kurduk ve imalata başladık. Sadece bunu kurmak yetmiyor. Tekkeköy ilçemize 15 Eylül tarihine kadar 3 kamyonumuz, dev bir kepçemiz, 1 tane traktör kepçemiz, 1 tane de dört çeker traktörümüz tamamlanmış olacak. Bu iş makinelerin sayesinde birçok kolda yollarla savaşıyoruz. Şu anda Tekkeköy’ün çamurundan Kutlukent’te geri dönüp zor bakıyoruz. Tekkeköy ilçesinde yol çalışmalarına çeşitli mahallelerde başladık. Bu 2 parke fabrikasına rağmen görüyorum ki yine beton parke yetmeyecek. Onda eksik kalanları da önümüzdeki sene soğuk asfaltla kaplayıp, Tekkeköy’de yol sorununu sıfırlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir uyum içersinde Büyüklü - Sarıyurt arasındaki yolun çalışmalarını yapıyoruz. Yolun alt yapısını biz hazırlıyoruz, Büyükşehir Belediyesi de asfaltını dökecek” diye konuştu.

‘EYLÜL AYINDA BİRÇOK AÇILIŞ YAPACAĞIZ’
Tekkeköy’de bu ay içinde çok sayıda açılış yapacaklarını ifade eden Tekin, “Toplum Sağlığı Merkezimizi bir hafta önce Sağlık Bakanlığımıza bildirdik. İnşallah 24 saat çalışacak küçük bir hastane şeklinde Toplum Sağlığı Merkezi tüm Tekkeköy ilçemize hizmet edecek. 112 Acil Servisimiz hizmete girdi, çalışmaya devam ediyor. TEDAŞ’ın olduğu merkezde 7 doktor ile çalışacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz 15 - 20 gün içersinde kısa bir süre içersinde tamamlanıyor. 15 Eylül tarihinde Büyüklü semtindeki modern 1 milyon TL’ye mal olacak mezbahamız ihale edildi, sözleşmeler imzalandı ve temeli atılacak. 15 gün sonra araçlarımız da geliyor. Bunlar içinde kurbanlar kesilecek. Yine 15 gün sonra çene problemi olan ve çene ameliyatlarını yapan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz açılacak. Eğitim ve sağlık benim işim değil. Ben halkımızın birinci sorunlarına kulağımı tıkayamazdım. TEKFEN ile aramızdaki anlaşma sebebiyle belediyemize hibe edilecek olan 3 milyon TL’nin karşılığını almadım. O bedelin Tekkeköy ilçemize güzel bir Anadolu Lisesi yapılması üzerine almadım. Hepinizin gördüğü gibi TEKFEN de bu yönde çalışmalarını yaptı ve şubat ayında okulumuz hizmete açılacak. Eğitimde bununla kalmadık. Eski belediye binamızın 2 katını çeşitli kurslar ve bayanlara eğitim kursları olarak tahsis ettik. Yeni cephelerini yaptığımız Lojmanlar Camisi’nin yan tarafındaki arsaya da 3 katı sınıf ve Kur’an kursu odaları olmak üzere toplam 4 katlı 800 metrekarelik salonu ile eğitim, konferans ve Kur’an kursu binasının etüt çalışmaları başladı” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA