Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin İhale Ettiği 500 Metrobüsün Teslim Alınan İlk Partisi Başkent Yollarında Hizmete Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ettiği 500 metrobüsün teslim alınan ilk partisi başkent yollarında hizmete başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'da bulunan fabrikada son teknoloji ile üretilen, doğalgazlı, klimalı, kameralı, doğalgazlı, özürlü asansörlü metrobüslerin geçen hafta teslim alınan 50 tanesinden 15'inin Gölbaşı'ndan kente güzergah planlaması sürerken, 35'i Sincan ve Eryaman bölgesinden şehir merkezine yolcu taşıyor.

Dünyanın en çevreci ulaşım filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nün Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla bünyesindeki araçları sürekli yenilediği, geliştirdiği, çoğaltıldığı belirtilen açıklamada, metrobüslerin, ilk etapta kent merkezine uzak noktalardan ekspres şekilde yola çıktığı ifade edildi.

Metrobüslerin 15 tanesinin en kısa zamanda Gölbaşı'nda taşımalı uygulamaya başlayacağını bildiren EGO yetkilileri de diğer 35 metrobüsün ise Sincan ve Eryaman''dan kent merkezine yolcu taşımaya başladığını ifade ettiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, otobüsler, 5. Bölge İşletmesi Şube Müdürlüğü-ne bağlı olarak, ''507 Plevne-Bakanlık, 510 Sincan-Sıhhiye, 511 Sincan-Bakanlık, 525 Plevne-Sıhhiye, 532 Elvankent-Kızılay, 533 Elvankent-Sıhhiye, 538 Etimesgut Hikmet Özer Cadde-Ulus, 540 Eryaman-Sıhhiye, 541 Eryaman-Kızılay, 557 Yenikent Ortapınar TOKİ-Sıhhiye'' güzergahlarında hizmet veriyor.

Muhabir: Zeynep Akyıl

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA