Dikili'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90.yılı 'barış Dilekleri' İle Kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.

Dikili'nin  Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90.yılı 'barış Dilekleri' İle Kutlandı
yılı Dikili Belediye'since hazırlanan 14 Eylül Şenliği programıyla kutlandı. On binlerin katıldığı şenlikte binlerce fener alayı oluşturdu. Gece Niran Ünsal'ın muhteşem konseriyle sona erdi

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Kimse bizim bayramlarımızı, çelenk koymamızı, fener alayı oluşturmamızı engelleyemez. Halkın önüne kimse geçemez. Bayram dediğin işte böyle, halkın barış coşkusu ile kutlanır" dedi.

Sabah başlayan resmi törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Meydandaki törenlere Dikili Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Baş Savcısı, Emniyet Müdürü, Daire Amirleri, Sivil Toplum kuruluşları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

14 Eylül ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Dikili Halk Eğitimi Halk Oyunları Topluluğu halk oyunları gösterisi sundu. Akşam üzeri Dikilili çocukların '14 Eylül Bisiklet Turu' vardı. Dikili bisiklet gönüllülerinden Selman Korkmaz gözetiminde yapılan şehir içi turundan sonra çocuklara Dikili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce meyve suyu ve kek ikram edildi

Muammer Aksoy Parkında da Melike Bulut tarafından 'Dikili' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Dikili Belediyesi Gitar Çocukları, eğitmenleri Göksel Tanşu eşliğinde verdikleri mini gitar dinletisi ile beğeni kazandı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, dinletinin ardından tüm katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Akşam yapılan fener alayına ve '14 Eylül Barış Yürüyüşü'ne' ise binlerce Dikilili katıldı.

Caddelere sığmayan kalabalık, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saatlerce 'Savaşa Hayır' ve 'Barış' istiyoruz diye haykırdı.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, savaşların ülkelere yıkım, acı ve yoksulluktan başka birşey getirmediğini belirterek, şunları söyledi: "Savaşlar Ülkelere yıkım, acı, yoksulluk, sefaletten başka bir şey bırakmıyor. Bugün ortadoğudaki acımasız savaş, yalnızca savaşan ülkelere değil, savaştan kaçan, yaşam savaşı veren yüz binler başka Ülkelere de acı ve sefalet götürüyor. Adı konulmamış bir savaşla ülkemizde kardeş kardeşe kırdırılıyor, yoksulluk artıyor, acımasızlık sürüyor. Kapitalizm ve silah tüccarları egemenliğini sürdürecek diye felaketleri acımasızca seyrediyor. Oysa Ülkemizde ve dünyamızda kardeşçe, barış içinde tüm dünya insanlarıyla bir arada yaşamak istiyoruz. Acılar, ölümler, felaketler bitsin istiyoruz. Analar, babalar ağlamasın yavrularımız öksüz, yetim kalmasın istiyoruz. Buradan tüm ülkemiz ve dünyamız insanlarına sesleniyorum. Durdurun bu savaşları, susturun bu silahları, ülkelere barış gelsin, kardeşlik gelsin. Bu güzelim dünyamızın yemişleri tüm insanlarımıza yeter." Konuşmasında çelenk krizine de değinen Özgüven, sözlerini şöyle noktaladı: "Yok çelenk konulmamış, yok efendim kutlama olmasınmış. Bırakın bu güzel halkı doya doya kutlasın kurtuluşunu. 'Bir daha savaş olmasın diye' haykırsın." Özgüven'in konuşması sırasında meydana toplanan yaklaşık 10 bin 000 vatandaş, 'Savaşlar olmasın, kimseler ölmesin', 'Barış istiyoruz' diye defalarca haykırdı.

Konuşmaların ardından akşam saatlerinde Dikili Belediyesi Roman Dans Grubu mini dans gösterisi sundu. Ardından sahne alan Niran Ünsal, Dikilili sevenlerini ayağa kaldırdı. Konseri 10 bin kişi izlerken, konser sonunda torunu Özgür Özgüven ile sahneye çıkan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Niran Ünsal'a Dikili'nin simgesi olan 'Olof Palme Barış Anıtı'nın maketini verdi

Konser sona ermesine rağmen binlerin isteği üzerine sanatçı Niran Ünsal sahnede bir saat daha kaldı .
Kaynak: İHA