Çandarlı’nın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

İzmir’in Dikili İlçesine bağlı Çandarlı Beldesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yılı coşkuyla kutlandı

Çandarlı’nın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı
Çandarlı Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Çandarlı Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yıldıray Özer, Ak Parti Belde Başkanı Latif Yavaş, CHP Belde Başkanı Muslu Öztürk, Çandarlı Belediyesi Meclis Üyeleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çandarlı’nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Bugün, Çandarlımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılını kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. 1302 yılından beri 710 yıldır Türk Yurdu olan Çandarlımız, 14 Eylül 1922 tarihinde şanlı ulusumuzun insan üstü gayretleri ile tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası olarak kalmayı başarmıştır. Vatanları uğruna hayatlarını feda eden ve bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum" diye konuştu

Kutlama programı, Çandarlı Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun sunduğu halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir dinletileri ve Çandarlı Belediyespor Karate-Do ekibinin gösterisiyle sürdü. Gün boyu süren etkinliklerde geleneksel tek kurşun atış yarışması düzenlendi.

Çandarlı Belediyesi’nin 2012 yılında hizmete açtığı Trap Sahasında gerçekleştirilen atış yarışmasında birinciliği Mustafa Çakın ikinciliği Mehmet Kaplan üçüncülüğü ise İlyas Erim kazandı.

14 Eylül Çandarlı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu’nun 'Unutulanlar' adlı oyunu geceye damgasını vurdu. Senaryosunu İsmail Gülnar’ın yazdığı ve Yemen Çöllerine gönderilen askerlerin hikayelerini konu alan oyunun sahnelenmesi esnasında duygulu anlar yaşandı. Tiyatro oyunu seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Kurtuluş etkinlikleri, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen’in İsmail Gülnar’a plaket takdim etmesinin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA